Friday, 19 April 2019

Paștele CatolicPaștele reprezintă o sărbătoare foarte importantă pentru creștini, învierea Domnului Iisus Hristos este un motiv de bucurie pentru noi toți. Sărbătorim alături de cei dragi, cu mâncare tradițională și cu lumină în suflet.

Anul acesta, catolicii sărbătoresc Paștele pe 21 aprilie, iar ortodocșii pe 28 aprilie. Sunt ortodoxă, dar consider că această minune a Învierii Domnului Iisus Hristos reprezintă o mare bucurie și liniște sufletească pentru noi toți. Fie că suntem catolici sau ortodocși, trăim bucuria acestei minuni a Mântuitorului. 
În această săptămână am fost alături de colegii mei din blogosferă la Centrul de Cultură și Limbă Poloneză din Craiova pentru a cunoaște tradițiile polonezilor de Paște. La eveniment au participat și soldații de la Contingentul Militar Polonez afiliați Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est. Am aflat multe informații interesante despre ritualurile pe care aceștia le fac în preajma învierii lui Iisus Hristos. 

A avut loc și o mică slujbă pentru binecuvântarea mâncării.


Ne-am delectat cu toții cu preparatele tradiționale poloneze de Paște.  
Pentru toți cei care duminică sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, vă urez un Paște fericit alături de cei dragi! Sănătate și lumină!

1 comment:

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!