Wednesday, 13 March 2019

Paradox


Și ai fi vrut să mai spui câteva cuvinte. Să le rostești fără să îți fie teamă. Dar, cumva, totul s-a redus la tăcere. La o absurdă idee că poate nu a sosit momentul să te îndrăgostești.

Iar gândurile s-au așternut așa cum fac frunzele când cunosc pământul toamna. Și acei ochi cu cerul în ei au zâmbit iar. Gândurile ți s-ar fi cutremurat dacă ar fi știut că te vei reîntoarce la acel moment de care îți era atât de mult teamă. Dar cumva totul s-a oprit.
Ai împletit cele mai absurde emoții, rugându-te să nu îți lași inima să cunoască acel temut sentiment. Și ai sperat până în ultimul moment. Este ciudat cum viața are modul ei de a ne surprinde. De a ne pune în cale anumiți oameni și fără să știm, aceștia devin importanți pentru noi. Sau invers. Atunci când ne este lumea cea mai dragă, ne zdruncină, furându-ne oamenii apropiați. Trăim într-un cerc. 
Nu suntem niciodată singuri. Nici măcar atunci când lacrimile noastre ne țin companie în fiecare noapte. Pentru că, fără să știm, întotdeauna va fi cineva care ne va îndruma gândurile și sentimentele către bine. Către o lume care nu a cunoscut niciodată răul. Cel puțin așa credem pe moment. De ce? Pentru că ne îndeamnă să ne aventurăm în iubire, să ne deschidem inima și să ne acordăm dreptul de a ne îndrăgosti. Și pentru ce? Pentru ideea în sine a iubirii? Sau ce este ea? Cât timp trăiește?
Și cumva încă credem în dragoste. În speranța de a supraviețui oricărei suferințe atât timp cât știm că avem puterea de a iubi.
Destinul reușește mereu să ne surprindă. Să ne cuprindă viața cu ambele mâini, iar noi devenim muți în fața lui. Este incredibil cum plecăm la un drum cu anumite speranțe, iar pe măsură ce mergem, observăm că pașii noștri ne poartă pe alte drumuri.
Fie că trăim în fericire sau în haos, viața este surprinzătoare. Am realizat acest lucru la aproape 28 de ani. Nu-mi neg vârsta. Consider că este absolut ridicol să ne ascundem. O femeie este mai frumoasă atunci când își poartă cu mândrie vârsta. Și frumusețea pentru mine nu se rezumă la fizic. De fapt consider că frumusețea fizicului nu înseamnă nimic fără bunătate. 
Destinul nu întreabă. Și nu te așteaptă. Ci își asumă rolul de a te face, câteodată, să vrei să îți pierzi inima. Poate să fie absurd. Sau poate să fie cel mai frumos lucru.

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!