Sunday, 20 January 2019

Degustare de vinuri oltenești și brânzeturi polonezeWeekendul acesta am participat la o degustare de vin mai deosebită. De ce spun deosebită? Pentru că vinurile oltenești Domeniile Sâmburești s-au întâlnit cu brânzeturile poloneze. Evenimentul a fost organizat de AsBO și DicționarCulinar.ro la Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din Craiova.


La evenimentul culinar de la Centrul Cultural de Limbă și Cultură Poloneză, unde lect.dr. Magdalena Filary ne așteaptă cu drag de fiecare dată, au participat și soldații de la Contingentul Militar Polonez afiliați Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.Cu vinurile de la Domeniile Sâmburești mă mai întâlnisem de câteva ori, dar nu le asociasem niciodată cu brânzeturi poloneze. Așa că tare curioasă am fost!
Despre vinuri ne-a povestit Narcis Neagos, iar Alin Sîntimbrean ne-a prezentat brânzeturile. Un lucru nou de știut este că și Daniel Botea s-a apucat de master în tainele vinului. Îi urez mult succes în sesiune!

Au fost 5 împerecheri de brânzeturi și vinuri, dar ultima a fost preferata mea. Cine mă cunoaște, știe că ador Cabernet Sauvignon.

Vinul cu tonuri de cirește negre și nuanță de zmeură s-a împletit minunat cu Mini Gołka, un cașcaval afumat delicios. Semăna la formă cu niște pâinici. Aceasta combinație mi s-a părut în ton cu vremea de afară. Începuse să ningă încă de dimineață. 


Desigur că nici apa nu a lipsit, bucurându-mă să văd că este Aqua Carpatica pe masă, fiind marca mea preferată de apă. La final a avut loc o extragere. Fiecare și-a pus într-un bol un bilețel cu combinația de vinuri și brânzeturi preferată. Și uite că și de data aceasta am avut noroc. 


Am râs, am învățat lucruri interesante și am gustat brânzeturile poloneze. Am avut parte de o zi de sâmbătă plăcută alături de oameni frumoși.
La final am degustat puțin din țuica lui Alin Sîntimbrean.


Noroc! Na zdrowie! 

No comments:

Post a Comment

Brânzeturi cum se...cuVin: Crama La Salina și Delaco

Deși vremea nu a ținut noi, uite că am trecut și peste ninsoare numai să ajungem să degustăm vinurile Cramei La Salina în cadrul unui alt...