Friday, 25 January 2019

Cuprins


Am crezut că fericirea se naște din dorința de a fi pe aceeași linie cu toată lumea. De a te ascunde de realul tău pentru a fi fericit alături de ceilalți. De a purta zi de zi o mască chinuitoare. Una complet nepotrivită pentru sufletul tău.

Trăim cu impresia că trebuie cumva să ne găsim locul în lume. Și ne dăm peste cap doar să-l găsim. Ce nu realizăm noi este că nu trebuie să-l găsim, ci să ni-l creăm. Când nu ne simțim bine într-un mediu, să nu ne fie frică de schimbare. Ea este cea care dă puterea să trăim așa cum ne dorim. Să nu ne fie frică să ne asumăm, să avem încredere în noi și să ne prezentăm lumii așa cum suntem...fără măști, fără minciună.
Unii oameni poate că nu sunt făcuți să trăiască după un anumit tipar. Și este foarte bine.
Întotdeauna rezolvarea este simplă. Noi avem tendința să ne complicăm, să rămânem în relații toxice de frica singurătății, să fim mai modești ca ceilalți să ne placă. Și rău facem! O singură viață avem și chiar o lăsăm să treacă fără să ne ascultăm sufletul? De ce ne este frică? Dacă cineva ne iubește, rămâne alături de noi. Cine nu, pleacă. Și este foarte bine că pleacă. N-am înțeles niciodată ideea de posesie. Noi nu posedăm pe nimeni. Într-o relație el/ea nu este al tău/a ta. Nu trebuie să obligăm pe nimeni să stea lângă noi. Indiferent de cât de mult am iubi pe cineva, nu avem niciun drept asupra sa. Suntem oameni. Suntem liberi. Iubirea este cea care ne ține uniți, dar acest lucru nu înseamnă că ne dă dreptul să îi ținem forțat pe oameni lângă noi.
Să iubim oamenii cu sufletul deschis.
Să-i înțelegem.
Să le acordăm libertate.
După un an foarte agitat, am înțeles că schimbarea pornește cu mine.

Sursă photo: Pinterest

No comments:

Post a Comment

Brânzeturi cum se...cuVin: Crama La Salina și Delaco

Deși vremea nu a ținut noi, uite că am trecut și peste ninsoare numai să ajungem să degustăm vinurile Cramei La Salina în cadrul unui alt...