Tuesday, 29 January 2019

Brânzeturi cum se...cuVin: Crama La Salina și Delaco


Deși vremea nu a ținut noi, uite că am trecut și peste ninsoare numai să ajungem să degustăm vinurile Cramei La Salina în cadrul unui alt eveniment marca Brânzeturi cum se...cuVin, organizat de AsBO și DicționarCulinar.ro la restaurantul Viena. Această degustare a fost mai specială. De ce spun acest lucru? Pentru că am degustat cele 6 vinuri alături de o singură brânză: Emmentaler de la Delaco.


Cum a fost?
Ei bine...foarte interesant.

Despre Crama La Salina ne-a vorbit somelierul Bogdan Dumitrescu. Un lucru nou și interesant este faptul că aceasta cramă este singura din județul Cluj, situată în apropiere de Salina Turda. Așa că atunci când vizitați Salina Turda, de ce să nu faceți și o oprire la Crama La Salina pentru a vă delecta cu vinurile lor?


Acestea au fost împerecherile:


1. Issa Rhin Riesling cu paine cu maia si ulei de masline,
2. Issa Rosé (Pinot Noir) cu Emmentaler Delaco rece,
3. Issa Sauvignon Blanc cu Emmentaler Delaco si sare de Himalaya,
4. Issa Chardonnay cu Emmentaler Delaco si sare de Himalaya,
5. Issa Chardonnay baricat cu Emmentaler Delaco si sare afumata
6. Issa Pinot Noir cu Emmentaler pe paine la cuptor

Care a fost preferata mea? Numărul 5.
Despre Issa Chardonnay Barrique se spune că se dezvăluie prin finețe, aroma discretă florală, note de miere, vanilie, maia și coajă de pâine prăjită. Gustul mediu, ușor lemnos se combină perfect cu persistența aromatică, puterea soiului și aciditatea foarte bine integrată.Acest vin m-a dus cu gândul la sosirea primăverii. Când soarele începe să strălucească, natura înverzește în același timp cu setea noastră pentru viață. Noi ne renaștem o dată cu primăvară. Iar Chardonnay Barrique trezește în mine dorința de un nou început, de o atmosferă caldă, menită să dăruiască vieții un nou motiv pentru a fi trăită. Iar Emmentaler, această brânză cu gustul său dulceag, ușor acid împletește o suită de emoții. Mereu mă duce cu gândul la copilărie, la inocența primăverii care ne dezvăluie o lume nouă.
Issa Chardonnay baricat: prospețime
Emmentaler Delaco: delicatețe
Issa Chardonnay baricat cu Emmentaler Delaco: primăvarăNo comments:

Post a Comment

Brânzeturi cum se...cuVin: Crama La Salina și Delaco

Deși vremea nu a ținut noi, uite că am trecut și peste ninsoare numai să ajungem să degustăm vinurile Cramei La Salina în cadrul unui alt...