Friday, 21 December 2018

La pas prin Bulgaria


Am studiat 2 ani limba bulgară, participând la evenimentele Lectoratului de limbă și cultură bulgară din cadrul Universității din Craiova. De asemenea, am avut parte de o experiență extroardinară la școala de vară din Sofia/Lozen, acolo unde am cunoscut oameni minunați.
Așa că am revenit în Bulgaria cu mare drag, de data aceasta alături de bloggerii și alți cunoscuți. De data aceasta am participat la un proiect ”Atracțiile turistice din zona transfrontalieră RO-BG –
la un click distanță”.
Care sunt obiectivele acestui proiect?
- urmărește dezvoltarea și promovarea unui nou produs turistic integrat, denumit Aplicație Software Turistică, care să acopere elementele-cheie ale întregului potențial turistic al judetelor Mehedinți, Olt, Dolj- RO si districtelor Montana, Vratsa și Vidin- BG.


- urmărește dezvoltarea si promovarea unui nou serviciu turistic integrat denumit Prezentare Interactiva Directa a Atracțiilor Turistice si Serviciilor Existente în localitățile de pe teritoriile judetelor Dolj, Olt, Mehedinți- RO si districtelor Vidin, Vratsa și Montana- BG, implementate de către Centrele turistice mobile.
-urmăreste promovarea potențialului comun al judetelor Mehedinți, Olt, Dolj- RO si districtelor Montana, Vratsa și Vidin- BG, pentru un flux turistic mai bun.

Proiectul Interreg RO-BG este implementat de Asociatia Centrul pentru Dezvoltare Montanesium din Montana, Bulgaria, în parteneriat cu Asociatia Mereu pentru Europa din Craiova.Bulgaria o mai vizitasem, dar mai mult zona Sofia-Rila-Plovdiv. Și cum îmi place mie să spun: o parte din inima mea a rămas în Plovdiv.  M-am bucurat când am aflat că voi sta câteva zile în Vârșeț. Nu mai fusesem acolo. Este un orășel mic, asemănător cu Herculane al nostru.


Am plecat în explorare în jurul Vârșețului: Berkovitsa, Montana și  o mânăstire tare frumoasă. 


Înainte de plecare, ne-am hotărât să vizităm Belogradcik. Vă recomand să vizitați acest loc! Este incredibil! De mult îmi doream să-l vizitez. Păcat că era foarte frig, iar vântul mă mișca din loc. Dar lăsând la o parte acest detaliu, este incredibil acolo! 

Photo Credit: Gabi Rădoi și Daniel Botea

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!