Sunday, 2 December 2018

La mulți ani, România!


La ceas de Centenar, am sărbătorit Ziua Națională a României, pentru al patrulea an consecutiv, cu colegii mei din blogosfera oltenească, mai exact- Asociația Bloggerilor Olteni la Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din Craiova. Alături de noi, pentru al doilea an, au fost și militarii polonezi din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est a NATO.  Este deja o tradiție să sărbătorim Ziua Națională a României la Centrul Polonez, având pe masă atât bucate din bucătăria tradițională românească, cât și poloneză. Așa că am sărbătorit Centenarul cu sarmale și pierogi, dulciuri, pălincă și zaibăr.


Chiar dacă vremea s-a păstrat rece, cu temperaturi cu minus, soarele cumva a reușit să ne mai aline dorul de căldură. După parada din centru, ne-am strâns cu toții la Centrul Polonez. Am făcut multe poze, am râs, ne-am bucurat de mâncarea delicioasă și am cinstit un pahar de pălincă și zaibăr pentru România. 2018, un an așa important pentru noi. 100 de ani de la Marea Unire. 


Am purtat cu mândrie IA românească. 

 La 100 de ani de la Marea Unire din 1918 să îți acordăm cinstea cuvenită! Să fim mândri de pământul pe care ne-am născut, căci noi suntem parte din el. 

La mulți ani, România noastră iubită!

No comments:

Post a Comment

Brânzeturi cum se...cuVin: Crama La Salina și Delaco

Deși vremea nu a ținut noi, uite că am trecut și peste ninsoare numai să ajungem să degustăm vinurile Cramei La Salina în cadrul unui alt...