Thursday, 6 December 2018

Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Casa de Vinuri CotnariDecembrie. Luna cadourilor sau ultima lună din anul ce se termină. Înainte să încep pregătirile pentru Noul An, m-am oprit la o altă ediție a Brânzeturilor cum se...cuVin: Delaco și Casa de Vinuri Cotnari, eveniment organizat de AsBO și DicționarCulinar.ro. Degustarea a avut loc la Il Forno, o locație unde revin mereu cu mare drag.


Am degustat 6 vinuri asociate cu brânzeturile fine de la Delaco. Dar din toate cele 6, am avut o preferată. Fiind iarnă întotdeauna alegerea mea este vinul roșu. Se împletește de minune cu atmosfera de Crăciun, cu luminițele care îmbracă orașul într-o atmosferă feerică. 
Așa că preferata mea a fost: 

Domenii - rosu sec - Feteasca Neagra – British Cheddar Delaco D’Exceptie + nuci


Domenii Fetească Neagră reușește cu succes să se integreze în atmosfera de basm, unde spiritul Crăciunului se simte la fiecare pas. Cu note de prune uscate ușor afumate, completate de cele de cireșe negre, Feteasca Neagra este un must have al petrecerilor de Crăciun, când vrei să faci o impresie mai mult decât deosebită. Cu un pahar de vin lângă bradul de Crăciun, alături de persoanele dragi, reușești garantat să te detașezi de stresul cotidian și să intri într-o poveste parcă ruptă din filmele americane de Crăciun. 


British Cheddar Delaco D’Exceptie vine și completează tabloul până la perfecțiune. Fermă în textură, dar topindu-se în gură, British Cheddar te poartă în fascinanta lume a poveștilor, reușind să păstreze aceeași atmosferă a vinului Fetească Neagră. O împletire de arome. Luna decembrie este minunată. Acest lucru îl știm cu toții. Dar parcă mereu e loc de mai bine, nu? Eu promit că la masa de Crăciun, îi voi surprinde pe toți cu această combinație.

Dacă ar trebui să descriu în 3 cuvinte această combinație, cred că ar fi așa:

Domenii Fetească Neagră: căldură
British Cheddar Delaco D’Exceptie: zâmbet
Și amândouă ar fi doar o poveste

Să iubim viața! 
Vă urez un Crăciun fericit alături de cei dragi! La mulți ani!
Să ne vedem și să ne citim cu bine la anul! 

No comments:

Post a Comment

Brânzeturi cum se...cuVin: Crama La Salina și Delaco

Deși vremea nu a ținut noi, uite că am trecut și peste ninsoare numai să ajungem să degustăm vinurile Cramei La Salina în cadrul unui alt...