Tuesday, 13 November 2018

Despre bunătate


Și cumva totul se reduce la bunătate. La dorința de a face bine și de a îți alunga răul din suflet. El trăiește mereu cu noi, crește pe măsură ce ne lăsăm sufletul să cunoască ura. Ne înveninăm inima cu răutate, sperând că așa vom cunoaște adevărul sau fericirea. Și cât de mult putem să greșim!

Anul acesta am învățat să fac curat în sufletul meu. Să elimin răutatea care zăcea în sufletul meu. Paradoxul este că deși mi s-au dat multe motive să îmi înveninez sufletul iar și iar, am ales să privesc totul cu bunătate și acceptare. Să las de la mine pentru a fi fericită. Sau cel mult liniștită. Și bine am făcut! Mai am un drum foarte lung până la a cunoaște înțelepciunea, dar măcar sunt mulțumită de mine!
N-am răspuns la rău, ci am trecut pe lângă el, alegând să-l ignor. Nu m-am întors să mă uit în spate. Mi-am purtat capul sus și zâmbind, am pășit hotărâtă spre propria mea ființă. Am învățat să îmi acord timp, să îmi cunosc gândurile și temerile și să nu îi permit nimănui să îmi învenineze sufletul.
Poate că sună egoist, dar sunt de părere că nimeni nu-mi merită nervii. Dacă m-aș enerva, înseamnă că i-aș acorda persoanei respective timpul meu. Și de ce să fac așa ceva dacă persoana respectivă nu îmi aduce nimic bun? Rezolvarea este întotdeauna simplă!
Drama nu face casă bună cu fericirea. Poate doar în filme sau cărți, unde persoanele principale ajung să cunoască fericirea la sfârșitul poveștii. Ce trist! Atunci când vrei să trăiești fericirea alături de ei, îți este smulsă de un final abrupt! Așa și cu viața noastră! De ce să așteptăm după finalul propriei povești ca să fim fericiți? Mai bine alungăm drama din viața noastră și ne îmbrăcăm drumul în fericire și iubire, fără să ne mai pierdem în detalii pline de venin.
Dacă îi iubești pe oamenii de lângă tine, acceptă-i așa cum sunt! Nu mai încerca să-i schimbi! Prețuiește momentele alături de ei!
Renunță la orgoliul prostesc pentru că niciodată nu îți aduce nimic bun!
Orgoliul doar îți devorează timpul!
Să iubim viața!

No comments:

Post a Comment

Brânzeturi cum se...cuVin: Crama La Salina și Delaco

Deși vremea nu a ținut noi, uite că am trecut și peste ninsoare numai să ajungem să degustăm vinurile Cramei La Salina în cadrul unui alt...