Tuesday, 20 November 2018

Antrenat de Majorat la CraiovaSăptămâna trecută s-a derulat proiectul Antrenat de Majorat, unde Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le-a vorbit elevilor de clasa XI si XII de la Colegiul Național Carol I despre:
- conceptul de noroc;
- ce este cu adevărat important în relaționarea socială;
- cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților;
- modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor;
- modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

Proiectul Antrenat de Majorat își propune să abordeze adolescenții din mai multe perspective: jocuri, bani, prietenie, să educe tinerii pentru a putea face alegerile potrivite, a cunoaște riscurile implicării în activități care nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-socială şi care le pot afecta evoluţia ulterioară;

Programele de prevenție și educare sunt foarte importante în dezvoltarea corporativă responsabilă, iar Antrenat de Majorat reprezintă implicarea responsabilă a operatorilor de jocuri de noroc din România.

O industrie responsabilă este o industrie sustenabilă. 

„Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acționeze astăzi astfel încât să fie responsabili față de toți cei cu care interacționează direct și indirect, inclusiv față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Știm cu toții că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, președintele Asociației Joc Responsabil.


„Proiectul Antrenat pentru Majorat își propune să abordeze adolescenții din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control în jocul de noroc. Dacă educăm adolescenții, vom avea viitori adulți care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoștință de cauză”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Campania Antrenat de Majorat a ajuns anul acesta în Zalău, Arad, Suceava, Oradea și Craiova, iar până la finalul acestui an vor avea loc seminarii în București.

1 comment:

  1. Am participat la acest seminar desi nu sunt adolescenta si mi-a placut felul in care s-a purtat dialogul dintre tineri si domnul doctor. Totul a decurs natural. Domnul doctor a fost apreciat de liceeni datorita stilului sincer si direct de a trata subiectul propus dar si al raspunsurilor la intrebari.

    ReplyDelete

Brânzeturi cum se...cuVin: Crama La Salina și Delaco

Deși vremea nu a ținut noi, uite că am trecut și peste ninsoare numai să ajungem să degustăm vinurile Cramei La Salina în cadrul unui alt...