Thursday, 11 October 2018

Timpul, prietenul nostru


Că timpul trece, nu este o noutate. Dar ce rămâne în sufletul nostru după ce o altă zi a trecut? Este mai secat de puteri sau mai plin de iubire? Căci fără iubire, noi nu putem supraviețui.

Suntem simple entități mereu într-o căutare. De sine? De iubire? Nici noi nu știm. Și cumva reușim să ne rupem de banalitatea care macină zilele multora și să ne aruncăm în fața nebuniei. Și se schimbă totul. Inima pornește într-o călătorie dornică de a iubi pentru totdeauna. Sau măcar de a rămâne departe de tot ce este cunoscut.
Suntem doar niște gânduri mereu visând la ceva ce încă nu avem. La dorința căzută pe umerii noștri sau la chipul acela care ne bântuie zilele și nopțile. Iar fericirea se naște în dezastru. În clipa abandonată de rațiunea noastră sau de cuvintele încordate presărate peste haina sufletului nostru.
Suntem propria oglindă. În noi ne vedem sufletul măcinat, inima încărcată de iubire și chipul care pe măsură ce secundele trec, îmbătrânește. Ridurile reprezintă harta tuturor emoțiilor noastre. În ele vedem lacrimile noastre, fricile, râsul și iubirea. În ele vedem trecutul și viitorul. Dacă de trecut măcar știm că există, de viitor suntem sceptici. Doar sperăm.
Suntem iubirea pe care am dăruit-o. Ochii pe care i-am iubit. Și cuvintele care au rămas nespuse.
De dor, am închis cuvintele și am privit cu ură mai departe. Rămași fără un țel, fără o altă dorință. Doar de a dansa cu momentele clipelor în curând uitate. Și cumva totul s-a redus la tăcere. La liniștea întunericului unde demonii ne sunt prieteni, iar îngerii doar simple prezențe.
Și am fi iubit cu patimă dacă inima noastră nu ar fi fost dezamăgită.
Și am fi căzut în capcana unei dorințe eterne.
Iar soarele a devenit iar stâlpul luminii. Al fericirii și al cuvintelor înghețate de pe buzele fragede.
La finalul zilei, dorința rămâne.

No comments:

Post a Comment

Brânzeturi cum se...cuVin: Crama La Salina și Delaco

Deși vremea nu a ținut noi, uite că am trecut și peste ninsoare numai să ajungem să degustăm vinurile Cramei La Salina în cadrul unui alt...