Sunday, 28 October 2018

Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Domeniile Averești


Sfârșit de octombrie. Destul de cald pentru un acest timp, dar în același timp frig. Un paradox. Dar, în fond, așa este toamna. Cu ale sale diminețe și seri reci, iar ziua caldă ca un sfârșit de vară.
M-am bucurat de revederea colegilor de blogosoferă la un alt eveniment din marca Brânzeturi cum se...cuVin, organizat de AsBO și DicționarCulinar.ro la Casa Ghincea, un restaurant excelent. De data aceasta, brânzeturile fine de la Delaco și-au dat întâlnire cu vinurile de la Domeniile Averești.
Auzisem de aceste vinuri, dar în acea seară am avut prilejiul să le degust. Ne-am bucurat de 5 combinații mai mult decât interesante.

Combinația mea preferată a fost: Zghihara Averesti sec - Camembert + cracker. Prima. :)Având un nume mai mult decât interesantă, Zghihara este un vin alb, sec, întâmpinându-te de la priml gust cu arome plăcute de mere verzi, lime și agrișe. Cu nuanțe de măcriș, acest vin este ca un aprilie, când primăvara este mândră de valoarea sa, reușind să ne cucerească prin lumină, culoare și prospețime. Știu că bate iarna la ușă, dar Zghihara aduce primăvara mai aproape în sufletul nostru. 
Iar Camembert, cu textura sa moale și cremoasă, dezmiardă chiar și cele mai rigide simțuri, reușinând să împletească într-un minunat tablou atmosfera unor zile frumoase de aprilie, când cerul ne veghează cu blândețe. 

Și uite cum o seară banală s-a transformat într-una specială. Și dacă stau să mă gândesc, iarna nu mai pare așa supărătoare atât timp cât îmi pot alina serile reci cu Zghihara Averești și Camembert. 


Cum aș descrie această combinație? Hmmm! Păi pentru început
Zghihara Averești este prospețime
Camembert : delicatețe
Iar combinația dintre cele două reprezintă o evadare. Pentru că pentru mine așa a fost. 
O evadare din banal, din toamnă și din iarna care va urma.
Să savurăm viața! :)No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!