Skip to main content

Prosecco sau Lambrusco?


Serile de vară au alt gust atunci când sunt acompaniate de Prosecco sau Lambrusco și desigur..alături de prietenii tăi. Și știm cu toții cât de frumoase sunt serile de vară, atunci când soarele se ascunde, iar noi începem să petrecem în ritmul nopții, iar căldura sufocantă de pe zi dispare.
Și apare bucuria de a trăi, de a parcurge câteva ore alături de persoanele dragi sufletului tău, bucurându-vă de momente frumoase și clipe magice.

Prosecco oferit de Anya’s Delicatese m-a dus cu gândul la acest lucru. În caz că nu știați, Anya’s Delicatese este primul partener din țară al Maestrului cafegiu Gheorghe Florescu (vă recomand să îi citiți cartea: Confesiunile unui cafegiu). Magazinul Anya’s Delicatese se află în spatele Judecătoriei și vă oferă o gama variantă de minune: vinuri, cafea, dulciuri și lista continuă. 

În cadrul degustării de vin, organizată de AsBO și DicționarCulinar.ro la 5 Continents (un restaurant excelent) am avut parte și de ceva special. Seara a început cu Prosecco, un vin de origine italiană, numele provenind de la localitatea cu același nume. Se servește rece și poate fi servit și la micul dejun. Bun mod să îți începi ziua, nu? Aș putea spune că o zi de vacanță minunată poate să înceapă cu un Prosecco.
La sfârșitul degustării, domnul Liviu Dorel Ionescu de la Vinuri Craiova ne-a încântat cu Lambrusco.
De unde vine numele? De la soiul de struguri din care se obține vinul. Acest soi de struguri are o istorie fascinantă: de pe vremea romanilor și etruscilor. 


Perfecte pentru o seară de vară. 
Perfecte pentru momente frumoase alături de cei dragi ție.
Perfecte pentru noi. 


Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.