Tuesday, 21 August 2018

Ce mai faci?


În fond care este problema? Ne răscolim mintea, pierzând clipe care nu se mai întorc niciodată.
Pentru ce? Pentru o anumită fericire, una seacă, fără a avea vreun efect pe termen lung. Și atunci ce este de făcut? Încontro ne îndreptăm? Spre clipe uitate sau gânduri expuse mai mult decât trebuie pe o bancă a memoriei. Mereu am considerat că oamenii sunt cei care îți fac viața mai frumoasă. Într-adevăr, într-un fel sau altul, noi trebuie să învățăm să trăim singuri, să ne petrecem timpul în singurătate. Și numai după aceea, putem învăța să apreciem prezența celor din jurul nostru.
Anul trecut am învățat că paradisul poate să fie un loc simplu, dar cu oameni frumoși.
În prezent susțin acest lucru. Pentru că indiferent de locurile pe care le vizităm, dacă avem lângă noi persoane toxice, totul va fi în zadar. Frumusețea pământului se risipește în fața oamenilor închiși, toxici, care nu știu decât să arunce venin. Mereu asociez această imagine, unde natura se ofilește în fața cuvintelor lor. Și totul este amar...
De aceea consider că cel mai important lucru este să ne înconjurăm de oameni frumoși. Nu zic să îi ignorăm pe ceilalți, dar atunci când suntem în propria noastră viață, măcar atunci să avem ”anturaj” frumos, oameni dragi sufletului nostru.
Singurătatea ne învață să ne cunoaștem, să învățăm să avem răbdare cu noi și mai ales...să ne iubim. Să fim conștienți de puterea pe care o avem asupra noastră. Nimeni nu este responsabil pentru drumul pe care l-am ales în viață. Nimeni! Nici familia, nici prietenii, nici profesorii.
Aud tot mai des de la tinerii generației mele că ei n-au avut îndrumare, că statul nu i-a ajutat și motive și motive. Greșit! Singura persoană vinovată dacă nu poți să faci un lucru...ești tu. Nu e nimeni. Este vorba de acea determinare și curaj sau mai bine zic de acea nebunie, care zace în inima noastră. De noi depinde cât de mult ne dorim să facem ceva cu viața noastră.
Atunci când tu ai făcut tot ce a ținut de tine, când nopțile nedormite sunt mai multe decât cele în care ai dormit liniștit, de abia atunci ai putea să cauți un vinovat. Dar ghici ce? Nici atunci nu există altcineva vinovat. Avem tendința să căutăm scuze. Aceasta este problema.
Să uităm de zona de confort, să ne îndepărtăm cât mai mult de ea și de abia atunci vom cunoaște ce înseamnă să trăim cu adevărat.

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!