Wednesday, 25 July 2018

Și cu timpul cum rămâne?


Și-n pragul acestei uși, încă mai există o fărâmă de speranță. Una aproape uitată de tot ce a fost mai scump și dorit, lăsată să curgă lin asemenea unei clipe de tăcere. Căutând ieșirea de sub pragul acestei odioase speranțe, te detașezi de aroganță și pășești drept pe linia unei fericiri eterne, acolo unde buzele tale încă își poartă cuvintele de dor și teamă după o nouă zi.
O fericire liberă de gânduri fantastice își dezvoltă un soi de mecanism pregătit să apere ochii de lacrimile acelei persoane de care nu ești încă dispus să renunți. Ai căuta sensul în pragul nebuniei, adorând zâmbetul aproape șters de bunătate de pe chipul cel iubit. Și cu ce folos să cauți sensul iubirii în acest gol imens? Când nici buzele nu își mai șoptesc cuvinte de dor și nici ochii nu se mai privesc ca-n trecut... Oboseala pune accent pe umerii tăi, determinându-te să rostești cu patos nebunia ce zace în tine și să te eliberezi de frustrarea unei nebunii încă neterminată.
Viața nu se rezumă numai la aspectele negative pe care le întâlnim în drumul nostru. În fond, ceea ce trăim acum ne transformă în oamenii de mâine. Toate nemulțumirile ne strică sufletul, ne macină mintea și ne taie respirația minut cu minut. Și atunci ce rămâne de făcut? Timpul trece. Și oamenii trec pe lângă tine. Dar faptul că în fiecare zi, te trezești, vezi soarele sau poate norii, ar trebui să te facă să te simți norocos. Lumea este într-o continuă mișcare.
Și cum ieșim din starea de nemulțumire? Cum reușim să trăim timpul cu pasiune și fericire? Suntem oare mai mulțumiți de noi atunci când primim o certitudine că altcineva o duce mai rău decât noi? Nu. Absolut nu. Fiecare om are o poveste, un destin. Invidia nu are loc în trupul și sufletul nostru. Când noi avem doar viața aceasta, să o trăim mereu cu gândul că sub soare e loc pentru toată. 
În ultimii ani am reușit să mă depășesc. Să îmi evaluez sentimentele și să trăiesc fiecare moment din viața mea cu fericire. Să savurez prezentul. Să nu mă gândesc la trecut sau la viitor. Căci mare păcat este să ratăm momentul de acum.

Photo: Tanea Bolohan

No comments:

Post a Comment

Brânzeturi cum se...cuVin: Crama La Salina și Delaco

Deși vremea nu a ținut noi, uite că am trecut și peste ninsoare numai să ajungem să degustăm vinurile Cramei La Salina în cadrul unui alt...