Skip to main content

Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Crama Drăgași la Casa Ghincea


La Crama Drăgași am fost acum 2 ani. Eram prin trecere în zonă și am rămas uimită de frumusețea locului. Și iată-mă miercuri la un alt eveniment marca Brânzeturi cum se...cuVin, organizat de AsBO și DicționarCulinar.ro : Delaco și Crama Drăgași. M-am bucurat să am o clipă de relaxare sau mai precis...o seară. Locația a fost Casa Ghincea, un loc unde revin de fiecare dată cu mare drag.Crama Drăgași se întinde pe 7 ha, având și o minunată pensiune cu 11 locuri, dar și o cramă boutique. De asemenea în salonul de degustări puteți degusta vinurile lor și să vă lăsați răsfățați.

Domnul Mihai Voinea, administratorul Cramei Drăgași, ne-a povestit atât despre Crama Drăgași, cât și despre vinuri. Așa am aflat că Petit Cuvee Blanc este realizat doar într-un număr limitat, respectiv 1800 de sticle. Responsabil de povestea brânzeturilor a fost Alin Sîntimbrean.
Au avut 4 combinații, iar preferata mea a fost cea cu numărul 2: Petit Cuvee Blanc 2017 ( cupaj de Sauvignon Blanc 2017 si Pinot Gris 2017) – Havarti Delaco D’Exceptie.Vinul Petit Cuvee Blanc 2017, un cupaj Sauvignon Blanc și Pinot Gris, m-a cucerit imediat. Cu o culoare galben-pai și reflexe verzui, miros de floare de soc, piersică și caisă, acest vin este o împletire a simțurilor. Este potrivit pentru acest sezon, unde vara a devenit stăpână pe întregul pământ. Și fiind vară, gândul mi-a fugit la mare. La atmosfera de libertate și liniște de pe plajă, când soarele începe să apună, iar briza mării îți atinge delicat pielea. Și ce poate fi mai frumos? Mare, plajă, vară, omul drag lângă mine...și vinul Petit Cuvee Blanc 2017 de la Crama Drăgași.

Havarti Delaco D’Excepție, cu aromă de unt proaspăt și gust untos, dulceag și ușor acid, a împletit ca într-o poveste vinul, reușind să îmi aducă liniștea pe care o doream atât. O informație interesantă despre această brânză este că deși a început să fie făcută încă din 1852, de abia în 1920 a fost lansată în Danemarca. Denumirea provine din regiunea Havarthigaard în Øverød. Havarti este ca vara. Delicată și în același timp stăpănă pe sine.

Seara a descurs minunat. Am râs, am povestit și am aflat multe lucruri interesante. Așa că acum ne pregătim de vacanță. :)Petit Cuvee Blanc 2017 - briză
Havarti Delaco D’Excepție - delicatețe
Petit Cuvee Blanc 2017 și Havarti Delaco D’Excepție - poveste

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.