Saturday, 23 June 2018

În ritmul eleganței: Avincis și Delaco la Five Continents


Vara mușcă cu patos din serile sale, făcându-le să fie mai calde. Dar în mijlocul unei alte seri de vară, când soarele începe ușor să apună, un nou eveniment marca Brânzeturi cum se...cuVin, organizat de AsBO și DicționarCulinar.ro a avut loc.

De data aceasta, la Five Continents, o locație magică, unde eleganța se îmbină cu istoria într-un mod cu totul și cu totul special. În acest loc, și-au dat întâlnire vinurile de la Avincis cu brânzeturile de la Delaco. Iar vremea a ținut cu noi, deși se anunțase cod galben de ploaie. Uimitor, codul galben nu ne-a ajuns. Poate vinul a fost de vină. :)

Romică Dumitru, reprezentant al al Cramei Avincis ne-a întâmpinat cu vinurile, povestindu-ne despre cramă și soiurile de viță de vie.

Lenuța Neagoe ne-a povestit despre vinuri, iar Alin Sîntimbrean despre brânzeturi.
Din cele 4 combinații de brânzeturi cu vin, preferata mea a fost cea cu numărul 3: Avincis Rose 2017 – Emmentaler Delaco.
Cu toate că sunt fana vinului roșu, vara îl prefer pe cel rose. 

După o perioadă foarte stresantă, am avut parte de o clipă de liniște. Avincis Rose a reușit să îmi limpezească chiar și cele mai încruntate gânduri, asemenea unei ploi de vară, care lasă în urma sa aer curat cu parfum de fericire. Vinul, un cupaj Merlot și Cabernet Sauvignon, s-a împletit cu brânza Emmentaler, desenând o frumoase poveste. Emmentaler, o brânză cu un gust dulceag și ușor acid, creează un paradox. Pe o parte te duce înapoi în trecut și pe de altă parte te poartă în viitor. Inocență și maturitate în același timp. 


S-a creat o poveste în jurul meu. Five Continents este mai mult decât o clădire; ea exprimă istorie prin fiecare colț, fiind construită la sfârșitul secolului al XIX-lea. Aroma vinului s-a păstrat într-un ton senzual și elegant, deschizând porțile timpului, iar Emmentaler de la Delaco a oferit, alături de Avincis Rose, o îmbrățișare a simțurilor. Și ca totul să fie perfect, am avut și fundal muzical: Sunetul Avincis, unde muzica este interepretată de Florin Tomescu, creând o vrajă muzicală cu vioara Stradivarius. 


Dar din toată această poveste a lipsit ceva sau cineva. Prințul. :)

Avincis Rose 2017 : pasiune
Emmentaler Delaco: libertate
Avincis Rose 2017 – Emmentaler Delaco: declarațieNo comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!