Skip to main content

Gânduri de vară


Fericirea se naște din dorința noastră de a fi mai buni. De a ne căuta sensul într-o lume aparent banală. Și te zbați să mai rămâi încă puțin în starea de ieri, care deja a trecut prin mâinile tale.
Iar la un moment dat, ai mai sperat încă o dată. Că ai putea să îți retrăiești clipa pierdută. Clipa care nu a existat nici măcar în gândurile tale. Te-ai jucat cu emoțiile tale, le-ai ținut agățate pe un perete și din când în când te mai uitai la ele fără să le conștientizezi. Dacă ai fi făcut asta, acum ai fi fost fericit. Și nu ai fi băut paharul de vin singur, în liniștea gândurilor tale, care acum au început să îți deseneze o altă imagine în minte. Ce ar fi dacă? Dacă ce? Dacă ai fi sperat că va rămâne lângă tine, fără a ști ce gândești? Nu cred că ar fi fost posibil. 
Dar, cumva, lucrurile s-au așezat de la sine. Fără a ne lăsa pe noi să ne gândim prea mult la ce s-a întâmplat. De fapt...la ce nu s-a întâmplat. Iar fericirea apare atunci când crezi că nu mai există. Te face să vezi lumea într-un mod mai plăcut, să-ți ierți și cele mai aspre gânduri și mai ales, să îi accepți pe ceilalți așa cum sunt. Cu defectele lor, cu gândurile lor absurde, cu buzele, care stau închise de teama de a nu lăsa cuvintele să curgă...
Și liniștea apare. Pentru un moment. Atunci când simți haosul din jurul tău în fiecare colț al sufletului tău. 

Lumea este construită într-un anumit fel. Modul cum alegem noi să o privim și să o trăim ne facem pe noi să fim absolut visători. Pentru că la finalul chiar și celei mai aspre zile, liniștea se așterne. 
Nu sunt fana răsăritului. Și nu că nu îmi place ideea de început. Ci faptul că după fiecare sfârșit, apare un nou început. De aceea iubesc apusul. Atunci când soarele apune, iar noaptea se lasă mândră peste gândurile noastre, știm că peste câteva ore o luăm de la capăt. Suntem  norocoși. Photo Credit: Marian Buzărnescu

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.