Skip to main content

Filmul Dovlatov la Craiova


Săptămâna trecută am aflat că în cinematograf rulează filmul Dovlatov. Așa că împreună cu câțiva colegi de blogosferă, ne-am hotărât să ne ducem să-l vedem. Dar am avut ghinion, cinematograful avea niște probleme tehnice și nu am putut să vedem filmul. Dar am reușit duminică seară. :)

Dovlatov este un film coproducție Rusia-Serbia-Polonia, lansarea și premierea având loc la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Filmul a avut parte de succes și cronici pozitive, fiind aclamat de critica internațională. 

Conform cotidianul.ro: 

„Dovlatov, filmul premiat cu două trofee la Berlin anul acesta: Ursul de argint pentru contribuție artistică și Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury, a fost inclus în selecția Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary, în secțiunea – Horizons and Another View, secțiune ce oferă o perspectivă inedită asupra realităților contemporane.”

Despre ce este vorba? 6 zile din viața scriitorului Sergei Dovlatov, respectiv prima săptămână din noiembrie 1971 (dacă am reținut bine). Un scriitor rebel, care pledează pentru adevăr și recunoaște că ar trăi un coșmar dacă ar scrie într-un mod pozitiv despre ceva în ce nu crede. La un moment dat spune resemnat că el consideră că niciodată nu va fi publicat. 
Drumul său pe parcursul a celor șase zile este reprezentat atât prin acțiunile sale, cât și a celor din jurul său. Ajuns în pragul divorțului, având o fetiță și fiind conștient că nu poate să îi ofere tot ce își dorește, pornește într-o încercare de a oscila între adevăr și minciună.

Este un film captivant, iar pe parcursul celor 2 h, actorul Milan Maric îi dă viață lui Dovlatov, reușind să capteze atenția publicului. 

Mai multe detalii nu vă dau (fără spoilere!). Vă recomand să vă duceți să-l vedeți! 

Photo Credit: Cinemagia


Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.