Tuesday, 29 May 2018

Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Crama Pogany


Din dealurile păgâne, coboară o femeie frumoasă cu un coș cu bunătăți în mână. Ce conține acest coș? Vinurile de la Crama Pogany, vinuri alese, menite să creeze o atmosferă de basm pentru cel care le gustă.

 Recunosc că nu le știam și a fost pentru prima dată când le-am gustat. Evenimentul cu numărul 22 marca Brânzeturi cum se...cuVin, organizat de AsBO și DicționarCulinar.ro, a avut loc într-o seară de mai, într-o locație frumoasă: Craft. Îmi place mult acest restaurant și revin cu drag la el.

Ovidiu Frîncu, de la Dobra Wine, ne-a vorbit despre aceste vinuri, alături de Narcis și soția sa.
Câte vinuri au fost? 6 :)
Din cele cinci combinații, preferata mea a fost...numărul 3:
Cadarca Rose Sec – Cascaval Sofia Delaco

Am câștigat la tragerea la sorți. Scufița Roșie poartă noroc. :)

Cum a fost acest vin? Produs pe Dealurile Satmarului, Cadarca Rose Sec este potrivit pentru serile de vară, având 12,5 % alcool, împletindu-se de minune cu cașcavalul Sofia de la Delaco. 
Acest vin reprezintă o deschidere a serilor de vară, când temperatura devine agreabilă, cu luna care ia locul soarelui. Serile de vară în oraș, alături de prietenii tăi sunt o reușită atunci când ai un mic ajutor. Și într-un fel sau altul acest vin Cadarca Rose Sec devine sacru prin semnificația lui. 
Iar cașcavalul Sofia se deschide ca o dorință de a echilibra atmosfera, făcând-o să fie delicată precum textura sa. Sofia...acest cașcavalul reprezintă etapa de definire a momentelor frumoase petrecute cu cei dragi, completându-se atât de bine cu vinul de la Crama Pogany. 


Vinul Cadarca Rose Sec: pasiune.
Cașcavalul Sofia: delicat
Combinația Cadarca Rose Sec și cașcavalul Sofia sunt o poveste


No comments:

Post a Comment

Brânzeturi cum se...cuVin: Crama La Salina și Delaco

Deși vremea nu a ținut noi, uite că am trecut și peste ninsoare numai să ajungem să degustăm vinurile Cramei La Salina în cadrul unui alt...