Friday, 27 April 2018

Tu faci #EconomieLaEnergie? Eu da!Tu faci #EconomieLaEnergie? Eu da! Încerc pe cât pot să nu fac exces de consum de energie, chiar să-l minimalizez. De ce fac asta? Pentru că îmi pasă de noi. Aș fi zis de mine, dar sună egoist. Sunt conștientă că acest consum mare de energie dăunează în timp, afectând planeta noastră mult iubită. Ora pământului este suficientă? Nu cred. Consider că fiecare om ar trebui să facă un mic pas spre schimbare. Eu l-am făcut. Cum?

- Folosesc becuri economice în fiecare cameră
- Spăl hainele la 30 C
- Nu țin lumina aprinsă în cameră dacă nu am neapărat nevoie de ea
- Laptopul meu este pe consum redus de energie

Comisia Europeană lansează o campanie de informare #EconomieLaEnergie, realizând un turneu în perioada 25 aprilie – 1 mai la București (în parcarea București Mall – Vitan), între 3 – 6 mai la Mioveni și între 9 – 13 mai la Craiova. În cadrul turneului, oamenii vor afla cele mai optime soluții de economisire a energiei casnice.
Va fi un pavilion mobil, în care publicul va afla idei de economisire a energiei, iar prin apăsarea unui buton, fiecare din cei patru pereți interactivi ai acestuia oferă soluții pentru: bucătărie, sufragerie, baie sau dormitor.

Această campanie mai oferă și anumite sugestii de economisire a energiei:

„Scoțând din priză electrocasnicele atunci când nu le folosești sau folosind un prelungitor cu întrerupător poți economisi cam 180 lei pe an.

Alege cu atenție electrocasnicele pe care le cumperi, pentru că cele din cea mai înaltă clasă energetică pot fi mai eficiente cu 60% decât celelalte. 6. Spălând la 30°C, o familie poate economisi până la 75 de lei pe an. Ciclurile de spălare la temperatură ridicată sunt utile doar pentru rufe foarte murdare.

Cuptorul cu microunde este mai eficient decât plita pentru încălzirea unor porții individuale. Gătind economic o familie poate economisi până la 160 lei pe an.”

Sunt curioasă să aflu mai multe informații despre cum aș putea să minimalizez energia casnică și să devin mai responsabilă. Abia aștept să ajungă turneul și în Craiova!

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!