Skip to main content

Tu faci #EconomieLaEnergie? Eu da!Tu faci #EconomieLaEnergie? Eu da! Încerc pe cât pot să nu fac exces de consum de energie, chiar să-l minimalizez. De ce fac asta? Pentru că îmi pasă de noi. Aș fi zis de mine, dar sună egoist. Sunt conștientă că acest consum mare de energie dăunează în timp, afectând planeta noastră mult iubită. Ora pământului este suficientă? Nu cred. Consider că fiecare om ar trebui să facă un mic pas spre schimbare. Eu l-am făcut. Cum?

- Folosesc becuri economice în fiecare cameră
- Spăl hainele la 30 C
- Nu țin lumina aprinsă în cameră dacă nu am neapărat nevoie de ea
- Laptopul meu este pe consum redus de energie

Comisia Europeană lansează o campanie de informare #EconomieLaEnergie, realizând un turneu în perioada 25 aprilie – 1 mai la București (în parcarea București Mall – Vitan), între 3 – 6 mai la Mioveni și între 9 – 13 mai la Craiova. În cadrul turneului, oamenii vor afla cele mai optime soluții de economisire a energiei casnice.
Va fi un pavilion mobil, în care publicul va afla idei de economisire a energiei, iar prin apăsarea unui buton, fiecare din cei patru pereți interactivi ai acestuia oferă soluții pentru: bucătărie, sufragerie, baie sau dormitor.

Această campanie mai oferă și anumite sugestii de economisire a energiei:

„Scoțând din priză electrocasnicele atunci când nu le folosești sau folosind un prelungitor cu întrerupător poți economisi cam 180 lei pe an.

Alege cu atenție electrocasnicele pe care le cumperi, pentru că cele din cea mai înaltă clasă energetică pot fi mai eficiente cu 60% decât celelalte. 6. Spălând la 30°C, o familie poate economisi până la 75 de lei pe an. Ciclurile de spălare la temperatură ridicată sunt utile doar pentru rufe foarte murdare.

Cuptorul cu microunde este mai eficient decât plita pentru încălzirea unor porții individuale. Gătind economic o familie poate economisi până la 160 lei pe an.”

Sunt curioasă să aflu mai multe informații despre cum aș putea să minimalizez energia casnică și să devin mai responsabilă. Abia aștept să ajungă turneul și în Craiova!

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos. 

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.