Thursday, 19 April 2018

Fericirea la pas...


Fericirea se naște în momentul când realizăm că pentru a fi fericiți, nu avem nevoie de mult. Ține doar de noi dacă alegem să fim fericiți.
Cum de altfel, tot de noi depinde dacă ne îndepărtăm de o persoană sau nu. De multe ori, situația este atât de simplă încât ne sperie. Oare suntem capabili să rupem legătura cu cineva așa de ușor? Oare cum rămâne cu sentimentul de atașare? Nu vorbesc despre iubire, ci despre acea legătură pe care o creăm cu un prieten și care, la un moment dat devine toxică. Ce facem atunci? Să zicem că începem să căutăm sursa problemei. Dar ce ne facem când realizăm că sursa problemei ”suntem noi”? Ne schimbăm? Ne lăsăm modificați după bunul plac al altora? Nu, atât timp cât noi suntem fericiți așa.
Oamenii toxici...peste tot se vorbește despre ei. Și fiecare are în jurul său pe cineva așa. Acele persoane care sunt veșnic nemulțumite, care caută răul în orice lucru și care, să recunoaștem, caută să ne mărească defectele. Acea critică constantă, atât de obositoare. Și noi ne simțim vinovați, le căutăm scuze, îi înțelegem. Și nu, nu este normal acest lucru.
Ce am învățat până acum este să încetez să mai acord din timpul meu unor persoane, care nu caută altceva decât să își exprime răutatea. Când viața este atât de scurtă, de ce să ne pierdem în detalii tulburătoare? Mereu sunt de părere că dacă nu ai ceva bun de zis, atunci pleacă.
Când a fost ultima dată când ai admirat natura? Ai văzut ce frumoasă este?
Caută să vezi binele în oameni, nu îi mai jigni, iar dacă cineva nu este pe placul tău, nu căuta să-l schimbi. Cu toții suntem diferiți. Este imposibil să fim plăcuți de toată lumea. Păstrează lângă sufletul tău doar oamenii care te apreciază și care îți sunt alături de tine mereu.
Oprește trenul gândurilor rele și lasă-l în urmă.Photo Credit: Pinterest

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!