Skip to main content

Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Crama Rotenberg

Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Crama Rotenberg

Și primăvara a sosit! După o iarnă mult prea grea și lungă, nici nu îmi venea să cred că soarele a răsărit și pe strada noastră. Seara de joi a venit ca o cunună a primăverii, având o răsplată fascinantă,  alcătuită din brânzeturile fine de la Delaco și vinurile de la Crama Rotenberg.
M-am reîntâlnit cu bloggerii la un alt eveniment din seria Brânzeturi cum se..cuVin, organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro. Evenimentul a avut loc la Crama Marmara, un loc unde revin mereu cu drag.
Am avut 6 asocieri culinare, dar preferata mea a fost prima: Blanc de Merlot, Menestrel 2017 + Havarti Delaco D'Exceptie + covrigei. Dacă cu Havarti Delaco D'Exceptie mă mai întâlnisem, nu același lucru aș putea să-l spun despre vin. Era prima dată când îl degustam, iar dragostea a fost la prima degustare.

Vinurile Cramei Rotenberg ne-au fost prezentate de somelierul Florentin Picu și Alina Bahnar, Marketing Manager la Crama Rotenber. Această cramă este localizată între comunele Ceptura și Fântânele, având o arie de 25 hectare. Un lucru interesant despre această cramă este că via este alcătuită majoritar din Merlot.

Blanc de Merlot, Menestrel 2017 este un vin din struguri de Merlot vinificat în alb. Cu  aroma sa de flori de tei, grapefruit și lime, a reprezentat o alegere ideală pentru acest început de primăvară. Iar asocierea cu Havarti Delaco D'Excepție a fost una ideală. Havarti Delaco D'Excepție este o brânză cremoasă și aromată de unt proaspăt, cu un gust dulceag și ușor acid, împletindu-se  într-un tablou al primăverii cu vinul Blanc de Merlot, Menestrel de la Crama Rotenberg. Și dacă vremea de data aceasta ține cu mine, sănătatea nu prea. De o săptămână sunt răcită, dar mi-am promis că imediat cum mă fac bine, fug la un picnic cu prietenul meu, luând cu noi Blanc de Merlot, Menestrel 2017 + Havarti Delaco D'Excepție.

Havarti Delaco D'Excepție - poveste
Blanc de Merlot, Menestrel - prospețime
Asocierea culinară dintre Havarti Delaco D'Excepție și Blanc de Merlot, Menestrel- legământ
Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos. 

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.