Sunday, 29 April 2018

Am descoperit natura într-un pahar cu vinDacă mă uit în calendar, aș zice că e aprilie. Dar...vara a sosit. Mai devreme decât m-aș fi gândit. Iar seara de joi a fost una specială. A avut loc o degustare de vin cu vinurile de la Domeniul Bogdan. Despre aceste vinuri știam doar că sunt bio. Și cum pe mine mă interesează tot ce înseamnă bio, am fost mai mult decât curioasă. Așa că am ajuns nerăbdătoare la Craft Pub, la etaj, unde să fiu sinceră, nu mai fusesem. De revenit.


Acolo l-am cunoscut pe domnul Marius Rusu, Area Sales Manager la Domeniul Bogdan, care ne-a introdus în fascinanta lume a vinurilor. Luând naștere în 2011, Domeniul Bogdan se întinde pe 154 ha în Dobrogea, în podgoria Murfatlar D.O.C., aproape de satul Peștera. Vinurile sunt 100% naturale, viile fiind cultivate după principiile agriculturii biodinamice. Ce înseamnă acest lucru?

„Agricultura biodinamică este știința forțelor de viață, presupune recunoașterea și respectarea principiilor care lucrează în Natură, pentru a aduce echilibru și vindecare solului, plantelor și animalelor.”Tot în cadrul degustării, am mai aflat că solurile sunt hrănite doar cu substanțe naturale și nu se folosesc produse chimice. De asemenea, Domeniul Bogdan ține cont și de „Arta alegerii momentului potrivit”: în funcție de tranzitul Lunii în constelații, se decide momentul cel mai potrivit pentru a începe lucrările în vița de vie și cramă, obținându-se o sinergie între etapele de lucru- „Luna influențează lichidele din plante, care se pot concentra în partea aeriană sau respectiv subterană”

Și după aceste informații, am început să degustăm 5 vinuri ale Domeniului Bogdan: 

- Riesling, Domeniul Bogdan 2016, sec
- Sauvignon Blanc, Domeniul Bogdan 2016, demisec
- Rose Feteasca Neagra + Syrah, Domeniul Bogdan 2017, demisec
- Cabernet Sauvignon + Syrah, Domeniul Bogdan 2016, demisec
- Feteasca Neagra, Domeniul Bogdan, 2016, sec

Vinul meu preferat a fost Riesling, Domeniul Bogdan 2016, sec.Aromele sale de măr verde și citrice, m-au îndeamnat la visare. La o seară de primăvară târzie, când razele soarelui îmi pictează delicat pielea, pregătindu-se să apună. Cu persoana dragă lângă tine, pe malul unui lac, savurăm Riesling-ul și admirâm apusul de soare, într-o liniște fascinantă. Consider că de multe ori liniștea este tot ceea ce ne trebuie. Dar în acest peisaj, vinul Riesling de la Domeniul Bogdan completează acest tablou, dăruindu-ne motive de a fi fericiți. Iar culoarea vinului, alb-gălbui cu reflexii verzui se împletește de minune cu iarba verde, pe care este așternută o pătură.
Să savurăm viața ca pe un vin bun! 


Am revenit apoi la realitate și am continuat cu celălalte vinuri. Am râs alături de oamenii frumoși din jurul meu. Am povestit. Am cântat „La mulți ani!”, fiind ziua de naștere a colegului meu de blogosferă, Adrian Sora, cât și a soției domnului Marius Rusu. Le urez viață lungă, sănătate și fericire alături de cei dragi!
Photo credit: Marian Buzărnescu și Daniel BoteaNo comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!