Sunday, 4 March 2018

#Wikigap -"Let's close the Internet gender gap"Știai că 90% dintre cei care crează conținut pe Wikipedia sunt bărbați?

Iar în România, femeile reprezintă doar 1% dintre cei care crează conținut pe Wikipedia în limba română. Eu nu știam. Și m-a șocat. Recunosc că nu m-am gândit vreodată la acest lucru, dar dacă mă întreba cineva, i-aș fi răspuns că este o egalitate în procentaj. Răspuns greșit. :)

Ambasada Suediei din România în parteneriat cu ”Wikimedians of Romania and Moldova” și SNSPA au demarat o inițiativă: #Wikigap -"Let's close the Internet gender gap", având scopul de a crește numărul de articole despre personalitățile feminine din România pe Wikipedia, dar și de a crește numărul de editori-femei pentru Wikimedia.

Pe 7 martie, ora 18:00, la SNSPA va avea loc un maraton de editare în limba română, unde sunt invitați experți din toate domeniile și studenți care doresc să contribuie la scrierea de articole pe Wikipedia. În cadrul workshopului, studenții vor învăța de la experții ”Wikimedians of Romania and Moldova” cum să editeze și să creeze pagini noi pe Wikipedia.

Evenimentul îl găsiți pe Facebook aici.

Întrebarea este următoarea: 

„Ce femei de seamă din România ar trebui să găsim pe Wikipedia?”

Maraton de editare #WikiWomenRO
Dată: 7 martie 2018
Interval: 6.00–8.00 p.m.
Locație: SNSPA (Bd. Expoziției, 30A, Sala 917)
Intrare liberă
No comments:

Post a Comment

Degustare de vinuri oltenești și brânzeturi poloneze

Weekendul acesta am participat la o degustare de vin mai deosebită. De ce spun deosebită? Pentru că vinurile oltenești Domeniile Sâmbur...