Skip to main content

#Wikigap -"Let's close the Internet gender gap"Știai că 90% dintre cei care crează conținut pe Wikipedia sunt bărbați?

Iar în România, femeile reprezintă doar 1% dintre cei care crează conținut pe Wikipedia în limba română. Eu nu știam. Și m-a șocat. Recunosc că nu m-am gândit vreodată la acest lucru, dar dacă mă întreba cineva, i-aș fi răspuns că este o egalitate în procentaj. Răspuns greșit. :)

Ambasada Suediei din România în parteneriat cu ”Wikimedians of Romania and Moldova” și SNSPA au demarat o inițiativă: #Wikigap -"Let's close the Internet gender gap", având scopul de a crește numărul de articole despre personalitățile feminine din România pe Wikipedia, dar și de a crește numărul de editori-femei pentru Wikimedia.

Pe 7 martie, ora 18:00, la SNSPA va avea loc un maraton de editare în limba română, unde sunt invitați experți din toate domeniile și studenți care doresc să contribuie la scrierea de articole pe Wikipedia. În cadrul workshopului, studenții vor învăța de la experții ”Wikimedians of Romania and Moldova” cum să editeze și să creeze pagini noi pe Wikipedia.

Evenimentul îl găsiți pe Facebook aici.

Întrebarea este următoarea: 

„Ce femei de seamă din România ar trebui să găsim pe Wikipedia?”

Maraton de editare #WikiWomenRO
Dată: 7 martie 2018
Interval: 6.00–8.00 p.m.
Locație: SNSPA (Bd. Expoziției, 30A, Sala 917)
Intrare liberă
Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.