Skip to main content

O minte limpede, un corp sănătos


Peste 3 ani schimb prefixul. Sunt mai aproape de anii 30 decât am impresia. Viața e frumoasă la orice vârstă. Numai noi decidem cum vrem să o trăim. Cu pasiune? Cu iubire? Cu regrete? Încerc mereu să am multă grijă de sufletul meu, să-l îngrijesc. Am învățat să renunț la mânie și la invidie. Evit cearta, consider că doi oameni care se ceartă își irosesc timpul și energia pe nimicuri. Dacă pentru sufletul meu am lucrat și lucrez să fie într-o stare de liniște, aceeași atenție nu i-am acordat-o și greutății mele. Mulțumesc lui Dumnezeu că mereu m-a păstrat sănătoasă și n-am avut vreo problemă mai serioasă. Dar singurul lucru care începuse să mă deranjeze în ultima perioada era greutatea mea. Dacă până la 25 de ani nu aveam probleme cu greutatea, uite că la 26 de ani am început să mă îngraș fără să îmi dau seama. Mâncam la fel, nimic deosebit. Chiar mă apucasem și de sală, dar continuam să mă îngraș. De mâncat, mâncam puțin. Și atunci? Ce era de făcut? Apoi am realizat că indiferent de cât sport făceam, eu mereu aveam lângă mine sticla de Coca-Cola. Știam că sunt dependentă de acest suc ”minunat”. Puteam să mă lipsesc de orice, dar de cola nu. Și tot amânam. Spuneam că nu mai beau, dar tentația era mare. Până într-o zi de ianuarie, când m-am trezit. spunându-mi că de azi nu mai beau, dar nu numai cola, ci orice tip de suc din comerț. Beau doar suc făcut proaspăt. Iar schimbarea pe care mi-o doream de mult timp a apărut. Am slăbit 4 kg (exact ce pusesem în plus) în vreo 3 luni. Am mai multă energie, dorm mai bine. Nu mi-am impus să nu mai beau niciodată, ci atunci când simt pofta, să beau puțin. Însă până acum nu am simțit această dorință. În schimb beau mult ceai: negru, verde, coada șoricelului, tei, mușețel, etc. Dar îl beau neîndulcit, fără zahăr, fără miere. 
Sănătatea e pe primul loc. O minte limpede, un corp sănătos. 

Photo Credit: http://boomerhealthinstitute.com

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos. 

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.