Saturday, 17 March 2018

În căutarea feminității


Feminitatea niciodată nu se va demoda. Eu mă consider o feministă feminină. Nu știu cât de corect este ceea ce spun, dar eu nu înțeleg această masculinizare a femeilor. 
Îmi aduc aminte că acum câteva luni, eram la munte cu un grup mai mare de persoane. Mergând noi, m-am întors să văd unde sunt ceilalți. Și ce văd? Doi, un el și o ea mergeau agale. Problema era că ea avea în brațe două lădițe de mâncare, iar el mergea cu mâinile în buzunar. Eu, văzându-i, i-am atras atenția bărbatului că trebuie să o ajute. Ea a sărit ca arsă, spunându-mi că n-are nevoie de ajutorul unui bărbat. El mi-a spus că s-a oferit să o ajute, dar a fost refuzat.
Oare ce se întâmplă cu delicatețea femeilor? Unde zboară feminitatea? Da, admir femeile puternice, care reușesc să își facă o carieră, să se împartă cumva între carieră și casă, acele Wonder Women. Îndemn fetele să aibă încredere în ele, să țină capul sus și să fie mereu curioase să învețe cât mai mult. Dar nu trebuie să uităm că suntem femei. Nu trebuie să copiem bărbații ca să ne simțim egale. Putem să muncim la fel ca bărbații sau chiar mai mult, dar să nu uităm că ei ne completează. În brațele lor fugim de câte ori simțim nevoia de protecție și iubire. 
Eu consider că bărbatul este cel mai frumos cadou pe care l-am primit de la Dumnezeu. Suntem egale bărbatului. Cu el împărțim și bine și rău. Pe el îl iubim. 
Întotdeauna eu voi aprecia gesturile mărunte ale unui bărbat: să îmi sărute mâna, să îmi tragă scaunul la restaurant, să mă ajute să îmi iau haina pe mine și altele. În această lume haotică în care trăim, eu prefer ca bărbatul să fie un gentleman. Oare sunt demodată dacă gândesc așa? Îmi pare rău, dar nu mă voi schimba. Prefer să rămân de modă veche. 

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!