Thursday, 1 March 2018

Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Domeniile Sâmburești


În friguroasa seară de joi, februarie fiind, m-am grăbit să ajung la un alt eveniment marca Brânzeturi cum se...cuVin, organizat de AsBO și DicționarCulinar.ro.
Domeniile Sâmburești și-au dat întâlnire cu brânzeturile fine de la Delaco într-un cadru minunat, mai exact la Casa Ghincea.
Din toate cele 5 combinații de vinuri și brânzeturi, preferata mea a fost cea de-a doua: Chardonnay Domeniile Sâmburești și Havarti Delaco D’Exceptie + pere. Chiar dacă vremea nu a dat semne că vine primăvara, pe mine această combinație m-a purtat cu gândul departe, la un început de primăvară când ghioceii se arată timizi. 


Chardonnay Domeniile Sâmburești, considerat regele vinurilor albe, cu a sa culoare luminoasă galben-aurie, mă îndeamnă să îmi port gândul la o seară liniștită de primăvară. Și spun liniștită pentru că pentru mine, o seară liniștită înseamnă una petrecută alături de persoanele dragi la un pahar de vin, discutând despre viață. Martie simbolizează un nou început. Este momentul când simți în suflet și în trup că totul renaște, iar Chardonnay-ul de la Domeniile Sâmburești, cu aroma sa delicată de vanilie, cu mireasma florilor de pomi fructiferi completează acest tabloul într-un mod cu totul deosebit. Acest vin este un îndemn la visare și bucurie. Iar asocierea cu brânza Havarti- Delaco D’Excepție este mai mult decât una excelentă. Această brânză cremoasă și aromată se împletește cu dorința mea de a evada din această iarnă fără sfârșit. Cu aroma sa de unt proaspăt și gust dulceag, brânza Havarti-
Delaco D’Excepție te poartă într-o călătorie de regăsire a primăverii. Și dacă tot această combinație mă duce cu gândul la primăvară, aș spune că Havarti este ca o femeie elegantă, care își cunoaște valoarea, exprimând o delicatețe deosebită. 


Chardonnay Domeniile Sâmburești: pasiune
Havarti-Delaco D’Excepție: delicatețe
Asocierea Chardonnay Domeniile Sâmburești și Havarti-Delaco D’Excepție: primăvară

Seara a decurs excelent! M-am bucurat de atmosfera de primăvară într-o seară rece de februarie. Chardonnay-ul Domeniile Sâmburești și Havarti-Delaco D’Excepție a adus căldura primăverii în sufletul meu.

Photo Credit: Corina Bulubașa, Marian Buzărnescu și Daniel Botea

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!