Skip to main content

3 martie, Ziua Națională a Bulgariei


Pe 3 martie a avut loc sfârșitul războiului ruso-turc (1877-1878), Imperiul Rus și Imperiul Otoman semnând Tratatul de Pace. Pentru bulgari, această dată este foarte importantă pentru că marchează începutul stabilității bulgare. 3 martie semnifică sărbătoarea națională a Bulgariei.

Pe 5 martie la Centrul Transfrontalier de Informații și Comunicații Dolj-Vratsa, din cadrul Bibliotecii Județene ”Alexandru și Aristia Aman”, ora 12:00,  are loc un eveniment dedicat Bulgariei: „Obiceiuri și tradiții comune de Mărțișor în România și Bulgaria. Rolul României în eliberarea Bulgariei: 3 martie, Ziua Națională a Bulgariei”.
În cadrul evenimentului se va prezenta tradiția Marteniței (Mărțișorul la noi) și va putea fi văzută o expoziție de mărțișoare bulgărești. Apoi va avea loc o lecție de istorie despre restabilirea statalității bulgarilor, anul acesta împlinindu-se 140 de ani de la acest act notabil.
La eveniment vor participa: prof. dr. Dimitrinka Dimitrova, lectorul Lectoratul de limbă și cultură bulgară din cadrul Universității din Craiova, prof. dr. Daniela Andrei, studenți ai Facultății de Litere-Universitatea din Craiova și elevii Colegiului Național Elena Cuza, prof. Daniela Voinea, Elena Țecu și Dana Țecu.


Vă așteptăm cu drag!

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos. 

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.