Friday, 2 March 2018

3 martie, Ziua Națională a Bulgariei


Pe 3 martie a avut loc sfârșitul războiului ruso-turc (1877-1878), Imperiul Rus și Imperiul Otoman semnând Tratatul de Pace. Pentru bulgari, această dată este foarte importantă pentru că marchează începutul stabilității bulgare. 3 martie semnifică sărbătoarea națională a Bulgariei.

Pe 5 martie la Centrul Transfrontalier de Informații și Comunicații Dolj-Vratsa, din cadrul Bibliotecii Județene ”Alexandru și Aristia Aman”, ora 12:00,  are loc un eveniment dedicat Bulgariei: „Obiceiuri și tradiții comune de Mărțișor în România și Bulgaria. Rolul României în eliberarea Bulgariei: 3 martie, Ziua Națională a Bulgariei”.
În cadrul evenimentului se va prezenta tradiția Marteniței (Mărțișorul la noi) și va putea fi văzută o expoziție de mărțișoare bulgărești. Apoi va avea loc o lecție de istorie despre restabilirea statalității bulgarilor, anul acesta împlinindu-se 140 de ani de la acest act notabil.
La eveniment vor participa: prof. dr. Dimitrinka Dimitrova, lectorul Lectoratul de limbă și cultură bulgară din cadrul Universității din Craiova, prof. dr. Daniela Andrei, studenți ai Facultății de Litere-Universitatea din Craiova și elevii Colegiului Național Elena Cuza, prof. Daniela Voinea, Elena Țecu și Dana Țecu.


Vă așteptăm cu drag!

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!