Skip to main content

Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Domeniul Vlădoi


O seară excelentă începe cu un vin bun. În cadrul evenimentului „Brânzeturi cum se...cuVin”, organizat de ASBO și DicționarCulinar.ro, brânzeturile de la Delaco și-au dat întâlnire cu vinurile nobile de la Domeniul Vlădoi la restaurantul Marmara, un loc unde revin mereu cu mare drag.


Cele șase vinuri au fost prezentate de Anca Maria Vlădoi, dar și de tatăl său, Ion Vlădoi. Pe lângă cele șase vinuri, am avut și o surpriză, un spumant fresh, extra brut care a reușit să destindă atmosfera și să ne facă să intrăm în atmosfera de poveste a vinurilor de la Domeniul Vlădoi. 
Din cele șase împerecheri dintre brânzeturi și vin, prima a fost preferata mea:  Cabernet Sauvignon Alb Anca Maria 2016 – Mozzarella + busuioc. O informație nouă este că vinul este vinificat in alb prin diminuarea pe cât de mult posibil a contactului pielițelor cu boabele și pulpa strugurilor. 


Acest vin este o împletire a aromelor. Se deschide cu note dulcege, la primul contact olfactiv, ducându-mă cu gândul la un mijloc de aprilie când natura își poartă cu mândrie frumusețea. Gustul său de migdale și dulceață de nuci remarcă o stare de încredere și stabilitate. Cu toate că iarna încă nu a plecat, acest vin mi-a readus primăvara în suflet. O după amiază de primvară, cu copacii înfloriți, un picnic undeva departe de oraș alături doar de persoana iubită, degustând Cabernet Sauvignon Alb Anca Maria cu Mozzarella, a cărei delicatețe se împletește de minune cu inocența iubirii. Cu aroma sa de lapte, fină, Mozzarella readuce în prim plan sensibilitatea, reușind să picteze tabloul perfect al unui picnic de primăvară. 
Cabernet Sauvignon Alb Anca Maria 2016 mă duce cu gândul la prospețime
Mozzarella de la Delaco ca o fragilitate
Iar perechea dintre vin și brânză este o poveste


Seara a continuat excelent. Am ascultat cu atenție informațiile, ne-am bucurat de atmosfera veselă și am continuat seara într-un zâmbet.

Photo Credit: Daniel Botea, Marian Buzărnescu și Cristi Toaxen

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.