Wednesday, 31 January 2018

Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Domeniul Vlădoi


O seară excelentă începe cu un vin bun. În cadrul evenimentului „Brânzeturi cum se...cuVin”, organizat de ASBO și DicționarCulinar.ro, brânzeturile de la Delaco și-au dat întâlnire cu vinurile nobile de la Domeniul Vlădoi la restaurantul Marmara, un loc unde revin mereu cu mare drag.


Cele șase vinuri au fost prezentate de Anca Maria Vlădoi, dar și de tatăl său, Ion Vlădoi. Pe lângă cele șase vinuri, am avut și o surpriză, un spumant fresh, extra brut care a reușit să destindă atmosfera și să ne facă să intrăm în atmosfera de poveste a vinurilor de la Domeniul Vlădoi. 
Din cele șase împerecheri dintre brânzeturi și vin, prima a fost preferata mea:  Cabernet Sauvignon Alb Anca Maria 2016 – Mozzarella + busuioc. O informație nouă este că vinul este vinificat in alb prin diminuarea pe cât de mult posibil a contactului pielițelor cu boabele și pulpa strugurilor. 


Acest vin este o împletire a aromelor. Se deschide cu note dulcege, la primul contact olfactiv, ducându-mă cu gândul la un mijloc de aprilie când natura își poartă cu mândrie frumusețea. Gustul său de migdale și dulceață de nuci remarcă o stare de încredere și stabilitate. Cu toate că iarna încă nu a plecat, acest vin mi-a readus primăvara în suflet. O după amiază de primvară, cu copacii înfloriți, un picnic undeva departe de oraș alături doar de persoana iubită, degustând Cabernet Sauvignon Alb Anca Maria cu Mozzarella, a cărei delicatețe se împletește de minune cu inocența iubirii. Cu aroma sa de lapte, fină, Mozzarella readuce în prim plan sensibilitatea, reușind să picteze tabloul perfect al unui picnic de primăvară. 
Cabernet Sauvignon Alb Anca Maria 2016 mă duce cu gândul la prospețime
Mozzarella de la Delaco ca o fragilitate
Iar perechea dintre vin și brânză este o poveste


Seara a continuat excelent. Am ascultat cu atenție informațiile, ne-am bucurat de atmosfera veselă și am continuat seara într-un zâmbet.

Photo Credit: Daniel Botea, Marian Buzărnescu și Cristi Toaxen

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!