Wednesday, 20 December 2017

„Cum am mâncat un câine” de Evgenii Griskovet
În fascinanta lume a marinei, un fost marinar rus apare pe scenă, prezentându-și trăirile și temerile sale. Epuizat după anii petrecuți pe Insula Rusească, parcurge un drum anevoios, trecând printr-o metamorfozare radicală. Inocența copilului de altă dată este puternic zdruncinată de viața în marină, acolo unde personajul va afla că nimic nu e ceea ce pare. Trecând printr-un zbucium, personajul își caută identitatea și încearcă să rezolve puzzle-ul vieții sale.

Luni am mers la teatru acolo unde am văzut o avanpremieră a unei piese de teatru în Craiova „Cum am mâncat un câine”, scrisă de Evgenii Griskovet, tradusă de Bogdan Budeș, în regia lui Laurențiu Tudor, iar Radu Tudor dă viață marinarului rus. Piesa „Cum am mâncat un câine” este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru.
Pentru cine nu știe, teatrul semnifică prima mea iubire. Iubesc teatrul cu sinceritate și pasiune și mă duc mereu cu cel mai mare drag la spectacole. Piesa de teatru s-a ținut în Sala Aula Buia la Agronomie. Spectacolul s-a deschis cu personajul nostru, fostul marinar rus, care ne îndeamnă să pornim într-o căutare a identității personale.
Pe parcursul unei ore, publicul este purtat prin viața marinarului, copilăria acestuia fiind una simplă și inocentă. Viața de copil pentru el se învârte în jurul desenelor rusești și alergatului pe afară. O viață simplă, lipsită de griji este zdruncinată de sosirea tinereții, atunci când personajul alege calea marinei, o lume pe care el o credea frumoasă și simplă. O dată intrat în lumea lor, observă că nimic nu e cum pare, iar inocența sa începe să piară pe măsură ce este pus la diferite încercări. La un moment dat chiar personajul se întreabă cine este el? Băiatul care și-a lăsat părinții acasă a dispărut. Nu mai există. În locul lui, a apărut un bărbat încercat de problemele marinei, de existența războiului și de lupta pentru patrie, precum și de necesitatea dobândirii unei noi identități. Nu se mai regăsește în propria viața. Trecutul îi pare straniu și simte că își minte proprii părinți în legătură cu sine. Atunci ce este de făcut?
Mi-a plăcut felul în care actorul a reușit să facă trecerea de la o stare la alta cu o incredibilă ușurință.
Comedia-dramă, „Cum am mâncat un câine” este o incursiune într-o lume aproape utopică pentru zilele noastre. Drumul personajului cu trenul timp de 7 zile este un rit de trecere spre o lume nouă unde războiul, onoarea și iubirea pentru patrie trebuie să meargă mână în mână. Pe parcursul unei ore, personajul își pune întrebări legate de viața sa și de drumul pe care l-a ales.Vă recomand cu mare drag să o vedeți!
Detalii premieră în Craiova:
27.01.2018
19:00
Departamentul de Arte, Sala Studio
Str. Transilvaniei, Nr. 1
intrarea la spectacol se face pe bază de rezervare.
Telefon rezervări: 0729.57.56.12
Artist fee: 20 de lei.
Evenimentul pe Facebook îl găsiți aici.

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!