Sunday, 15 October 2017

Dilemmas of Europe. The Future of Romania and Russia Relations


Pe 13 octombrie a avut loc la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman o conferință mai mult decât interesantă: ”Dilemmas of Europe. The Future of Romania and Russia Relations”.
Într-o companie selectă, conferința a fost deschisă de domnul lect.univ.dr. Florin Păsătoiu, domnia sa ținând o prelegere în urma căreia a lansat dezbaterea. Invitatul său, prof dr Alexey Gromyko, Directorul Institutului Europei al Academiei de Știință a Rusiei a vorbit despre relațiile existente în Federația Rusă și România, prelegerea susținând-o pe marginea raporturilor Federației Ruse cu Uniunea Europeană. Timp de o oră și jumătate, publicul, alcătuit din studenți și profesori, a ascultat cu interes prelegerea domnului prof. dr. Alexey Gromyko, iar la finalul acesteia, s-au pus întrebări și s-a dezbătut tema conferinței.
După conferință, a avut loc o altă întâlnire la Muzeul de Artă unde prof. univ. dr. Ion Deaconescu, Președintele Academiei Internaționale „Mihai Eminescu” din Craiova i-a acordat domnului prof.dr Alexey Gromyko titlul de membru de onoare al academiei.


Cu ocazia evenimentului, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a vernisat expoziția de carte cu titlul “Relațiile Româno-Ruse”, aproximativ 50 de cărți redactate în limbile română, franceză, engleză și rusă fiind incluse în cadrul expoziției. Cea mai veche carte a expoziției a fost “Adeverul despre Rusia”, lucrare redactată în limba română, în anul 1863, cu ajutorul alfabetului de tranziție (chirilic-latin).

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!