Skip to main content

Dilemmas of Europe. The Future of Romania and Russia Relations


Pe 13 octombrie a avut loc la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman o conferință mai mult decât interesantă: ”Dilemmas of Europe. The Future of Romania and Russia Relations”.
Într-o companie selectă, conferința a fost deschisă de domnul lect.univ.dr. Florin Păsătoiu, domnia sa ținând o prelegere în urma căreia a lansat dezbaterea. Invitatul său, prof dr Alexey Gromyko, Directorul Institutului Europei al Academiei de Știință a Rusiei a vorbit despre relațiile existente în Federația Rusă și România, prelegerea susținând-o pe marginea raporturilor Federației Ruse cu Uniunea Europeană. Timp de o oră și jumătate, publicul, alcătuit din studenți și profesori, a ascultat cu interes prelegerea domnului prof. dr. Alexey Gromyko, iar la finalul acesteia, s-au pus întrebări și s-a dezbătut tema conferinței.
După conferință, a avut loc o altă întâlnire la Muzeul de Artă unde prof. univ. dr. Ion Deaconescu, Președintele Academiei Internaționale „Mihai Eminescu” din Craiova i-a acordat domnului prof.dr Alexey Gromyko titlul de membru de onoare al academiei.


Cu ocazia evenimentului, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a vernisat expoziția de carte cu titlul “Relațiile Româno-Ruse”, aproximativ 50 de cărți redactate în limbile română, franceză, engleză și rusă fiind incluse în cadrul expoziției. Cea mai veche carte a expoziției a fost “Adeverul despre Rusia”, lucrare redactată în limba română, în anul 1863, cu ajutorul alfabetului de tranziție (chirilic-latin).

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.