Skip to main content

SWEDISH DADS în premieră la CRAIOVA


O expoziție de fotografii inedită despre tații conștienți de egalitatea dintre sexe va putea fi vizitată începând cu data de 28 septembrie până pe 12 octombrie la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova.
În România sunt rare situațiile când tatăl intră în concediu paternal, femeia fiind cea care rămâne să aibă grijă de cel mic. În schimb în Suedia, un număr din ce în ce mai mare de tați aleg concediul paternal. Proiectul a luat naștere de la ideea fotografului Johan Bävman după ce a devenit tată și a intrat în concediu paternal. Astfel a apărut expoziția de fotografii denumită Swedish Dads care prezintă bărbații suedezi alături de copiii lor.Ce a însemnat acest lucru pentru ei, cum le-au fost afectate relațiile de cuplu, cât și cu copiii lor, dar și ce așteptări au avut ei în prealabil? Expoziția prezintă 20 de tați și urmărește analizarea motivelor pentru care acești tați au decis să rămână acasă, având grijă de copii, mai mult decât majoritatea taților din întreaga lumeÎncă un lucru mai mult decât interesant este că tinerii craioveni vor avea ocazia să afle mai multe despre oportunitățile de studiu din Suedia și despre societatea suedeză. Sunt așteptați cu drag elevii și profesorii din Craiova oricând în perioada 28 septembrie și 12 octombrie 2017.Craiovenii sunt așteptați la vernisajul expoziției Swedish Dads Craiova în data de 28 septembrie 2017, la ora 18:00, la Teatrul Național "Marin Sorescu" Craiova.

Expoziția Swedish Dads este în premieră în Craiova și este un proiect comun între Institutul Suedez, Ambasada Suediei la București, Teatrul Național "Marin Sorescu" Craiova, Europe Direct Craiova și Study in Sweden.

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos. 

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.