Monday, 25 September 2017

Noi vs/și ei


Noi suntem grăbiți. Mult prea grăbiți. Trecem prin viața, alergând după un anumit ideal. Ei s-au bucurat de tinerețe. Noi nu avem timp. Mereu m-a uimit grija lor pentru lucruri. Noi nu suntem așa. Suntem dezorganizați, nu prețuim lucrurile și ne plictisim repede de ele. Ei n-au avut șansa noastră și au învățat să folosească lucrurile cu grijă și să încerce să le păstreze cât mai mult timp.
De multe ori, le-am spus că în viață contează mai mult oamenii decât lucrurile până într-o zi când am realizat că noi nu avem grijă de nimeni și nimic. Ne considerăm superiori pentru că suntem tineri. Dar uităm să iubim, să ne purtăm frumos cu oamenii fără să cerem nimic. Ne lipsește răbdarea. Relațiile noastre nu funcționează pentru că știm că mereu e loc de mai bine și dacă nu a mers cu cineva, sigur apare imediat altcineva. Doar suntem la un click distanță de iubirea vieții noastre. Avem Facebook, Tinder, Whatsapp și multe alte aplicații. Oare ei cum s-au cunoscut? Că internetul nu era pe vremea lor. Și totuși ei funcționează perfect, și-au construit viața după cum le-a dictat inima. Da, de cele mai multe ori au fost nefericiți, dar au căutat să repare. Noi căutăm să schimbăm. Nu zic că schimbarea nu este bună. Problema noastră este că o folosim excesiv. Vrem mereu mai mult. Mereu este loc de mai bine. Și uite așa ne trece tinerețea fără să fi gustat din ea. Să ne fi bucurat cu adevărat.
Noi suntem mai raționali. Gândim înainte să acționăm. Ne gândim de n ori până să alegem pe cineva pentru a fi siguri că vom avea relația perfectă. Dar aici este problema. Ne petrecem timpul analizând toate posibilitățile unei viitoare relații în loc să ne descoperim ieșind în oraș. Ei s-au cunoscut întâmplător prin parc sau oraș. Zâmbind, la ei totul a mers natural. Nu s-au grăbit să își pună întrebări, ci au descoperit împreună mersul în doi. Nu avem timp de nimic și de nimeni. Nimic nu ne mulțumește, iar mulți dintre noi cad în depresie. Suntem nehotărâți și ne temem de consecințe. Ieșim în oraș și căutăm să ne expunem fericirea pe internet în loc să o trăim cu adevărat. Căutăm atenția oamenilor, dar în același timp îi neglijăm. Nu luptăm pentru a păstra oamenii lângă noi, ci căutăm să îi dăm la o parte atunci când ei nu mai sunt pe aceeași undă cu noi. Am uitat de valori și chiar de noi. Devenim niște tineri îmbătrâniți mult prea devreme. Ei încă își păstrează sufletul tânăr. 
Noi suntem teoria, iar ei sunt practica.  

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!