Skip to main content

Noi vs/și ei


Noi suntem grăbiți. Mult prea grăbiți. Trecem prin viața, alergând după un anumit ideal. Ei s-au bucurat de tinerețe. Noi nu avem timp. Mereu m-a uimit grija lor pentru lucruri. Noi nu suntem așa. Suntem dezorganizați, nu prețuim lucrurile și ne plictisim repede de ele. Ei n-au avut șansa noastră și au învățat să folosească lucrurile cu grijă și să încerce să le păstreze cât mai mult timp.
De multe ori, le-am spus că în viață contează mai mult oamenii decât lucrurile până într-o zi când am realizat că noi nu avem grijă de nimeni și nimic. Ne considerăm superiori pentru că suntem tineri. Dar uităm să iubim, să ne purtăm frumos cu oamenii fără să cerem nimic. Ne lipsește răbdarea. Relațiile noastre nu funcționează pentru că știm că mereu e loc de mai bine și dacă nu a mers cu cineva, sigur apare imediat altcineva. Doar suntem la un click distanță de iubirea vieții noastre. Avem Facebook, Tinder, Whatsapp și multe alte aplicații. Oare ei cum s-au cunoscut? Că internetul nu era pe vremea lor. Și totuși ei funcționează perfect, și-au construit viața după cum le-a dictat inima. Da, de cele mai multe ori au fost nefericiți, dar au căutat să repare. Noi căutăm să schimbăm. Nu zic că schimbarea nu este bună. Problema noastră este că o folosim excesiv. Vrem mereu mai mult. Mereu este loc de mai bine. Și uite așa ne trece tinerețea fără să fi gustat din ea. Să ne fi bucurat cu adevărat.
Noi suntem mai raționali. Gândim înainte să acționăm. Ne gândim de n ori până să alegem pe cineva pentru a fi siguri că vom avea relația perfectă. Dar aici este problema. Ne petrecem timpul analizând toate posibilitățile unei viitoare relații în loc să ne descoperim ieșind în oraș. Ei s-au cunoscut întâmplător prin parc sau oraș. Zâmbind, la ei totul a mers natural. Nu s-au grăbit să își pună întrebări, ci au descoperit împreună mersul în doi. Nu avem timp de nimic și de nimeni. Nimic nu ne mulțumește, iar mulți dintre noi cad în depresie. Suntem nehotărâți și ne temem de consecințe. Ieșim în oraș și căutăm să ne expunem fericirea pe internet în loc să o trăim cu adevărat. Căutăm atenția oamenilor, dar în același timp îi neglijăm. Nu luptăm pentru a păstra oamenii lângă noi, ci căutăm să îi dăm la o parte atunci când ei nu mai sunt pe aceeași undă cu noi. Am uitat de valori și chiar de noi. Devenim niște tineri îmbătrâniți mult prea devreme. Ei încă își păstrează sufletul tânăr. 
Noi suntem teoria, iar ei sunt practica.  

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.