Friday, 30 June 2017

Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Crama Histria


Vinul este eroul unei seri cu adevărat magice. O seară de vară, alături de oameni frumoși, vinuri bune și brânzeturi fine reprezintă esența unei relaxări bine meritate. Al 15-lea eveniment marca Brânzeturi cum se...cuVin, organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro ne-a răsfățat simțurile la Mignon; locația are o terasă linișită, potrivindu-se de minune  cu degustarea de vin și brânzeturi.

Crama Histria este tânără, iar vinurile sale te îndeamnă să le savurezi alături de oameni frumoși. Paul Fulea, wine maker si all stuff la  Crama Histria, ne-a introdus în lumea magică a vinului său. Iar vinurile sale rezonează cu spiritul liber al mării, unde simțurile se împletesc, evadând din chinuitoarea rutină. Vara este momentul preferat pentru a-l petrece alături de cei dragi, de a savura viața asemenea unui vin bun de la Crama Histria. 
6 vinuri de la Crama Histria și-au dat întâlnire cu brânzeturile fine de la Delaco, iar rezultatul a fost unul fascinant.


Împerecherea mea preferată a fost Ammos blanc 2016 cu arome de fructe exotice cu Camembert și covrigei frăgeziți cu vin alb de la Grand Papa. Covrigeii s-au completat perfect cu vinul și brânza.
Un vin vinificat din soiuri semiaromate de Sauvignon Blanc și Riesling îți trezește și cele mai adormite gânduri. Gustându-l, te teleportezi în fața mării, privind apusul. Cu 12% alcool, Ammos blanc este ideal pentru o seară la malul mării, aromele sale de fructe exotice scoțând în evidență starea de prospețime. Și dacă îl asociezi cu Camembert, atunci simțurile tale vor cunoaște o împletire a tot ce este dorit și fin. Brânza cu textura sa cremoasă și gust vag dulceag își joacă rolul de minune în această poveste a împerecherii cu Ammos blanc.


Seara a descurs excelent. Cine a fost de vină? Vinurile de la Crama Histria sau poveștile savuroase ale lui Paul Fulea ? Brânzeturile de la Delaco? Eu cred că am avut ingredientele necesare pentru a face dintr-o simplă seară de vară una de neuitat. 
Cum aș descrie într-un cuvânt vinul Ammos blanc? Pasiune 
Camembert- Fragilitate
Împerecherea între Ammos blanc și Camembert- Dans

Vă recomand să încercați vinurile de la Crama Histria și să vă lăsați purtați de dor și pasiune, savurând la intensitate mare această vară!

Photo credit: Daniel Botea și Kinga Dinnyes

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!