Skip to main content

Multicultural Day 2017


Pe 27 aprilie 2017 s-a desfășurat la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova a patra ediției a evenimentului MultiCultural Day, organizat de Asociația Global Help înparteneriat cu Asociația Interculturală Româno-Coreeană (AIRC) și Universitatea din Craiova. În cadrul acestui eveniment au participat 15 țări.


De aproape 7 luni, eu studiez limba bulgară în cadrul Lectoratului de Limbă și Cultură Bulgară. Bulgaria este o țară cu o cultură vastă, încărcată de tradiții și obiceiuri minunate, datând încă din timpuri foarte vechi. Am avut onoarea de a purta un costum popular bulgăresc minunat din zona Vidinului. Responsabili pentru organizarea standului Bulgariei și pentru costumele populare minunate (caracterizate prin elemente de trandafiri și flori) au fost Miroslav Lyudmilov și doamna profesoară Dimitrinca Dimitrova de la Lectoratul de Limbă și Cultură Bulgară.
Eu și Miroslav am purtat cu grijă și respect portul popular. Costumele populare bulgărești din nordul Bulgariei seamănă foarte mult cu cele oltenești.
La standul nostru am avut multe bunătăți tradiționale precum: banița cu brânză, pâine tradițională pentru ritualuri, suh tarator, catât/катът/, șerbet de trandafiri și iaurt bulgăresc.
Au fost prezente în cadrul evenimentului țări precum: Afganistan, Kenya, Republica Congo, Polonia, Maroc, Ucraina, Serbia, Nigeria, Coreea de Sud, Angola, Republica Moldova, Egipt.
Au fost prezentate tradițiile din fiecare țară. S-a dansat pe muzică tradițională din fiecare țară. Evenimentul a fost unul frumos și plin de energie.

Poze: Daniel Botea

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.