Sunday, 19 February 2017

Dezbatere ”De la Cuvânt la Argument!”
„De la Cuvânt la Argument!” este un eveniment organizat de către studenții Facultății de Drept și Litere, din Craiova, sub coordonarea Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, având ca scop realizarea unor dezbateri pe teme informale. Evenimentul este inclus ca secțiune distinctă în cadrul „Sesiunii de Comunicări Științifice” a Facultății de Drept.
„Comunicarea înseamnă talentul de a înţelege că nu suntem la fel” spunea Octavian Paler. A susține un argument pe teme diverse în fața unui public necesită curaj, dar și abilități de oratorie. Trăim într-o lume într-o continuă mișcare, iar acest eveniment apare la momentul potrivit pentru a îndemna studenții spre evoluție și profesionalism.  Prin evenimentul „De la Cuvânt la Argument!”, studenții au ocazia să își depășească limitele și să își dezvolte abilitățile necesare pentru o carieră de succes.
Am vorbit cu organizatorii evenimentului „De la Cuvânt la Argument!” și am aflat multe informații interesante:

Andrei Ciocotoiu, Lider pe Departamentul studențesc de Limba română, Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova
Chat conversation end
„Debutând la nivel închis, ca o idee-prototip, evenimentul a luat viață odată cu reușita mea de a-i mobiliza pe ceilalți colegi, care, la rândul lor, fac parte acum din comitetul organizatoric. La nivel conceptual, evenimentul are o structură bazată pe teme informale, care vor pune la încercare calitatea de anticipare și argumentare a studențiilor. Dincolo de faptul că toate evenimentele pe care le-am săvârșit, le-am recomandat cu mare amploare publicului, pot spune că acesta este cu totul și cu totul aparte. Spun acest lucru, deoarece studenții vor avea ocazia de a îmbina "calitățile actoricești" de convingere, mimică, gestică, cu puterea psihologică interumană, toate servind la o mai bună capacitate de argumentare pro sau contra. Mai bine spus, participanții se vor distra, susținând teme cotidiene, prin exprimarea unor idei năstrușnice, dar totodată cu impact asupra publicului prezent.
Ideea evenimentului nu este cea pur formală cu probe eliminatorii, ci pune accentul pe cunoaștere de sine, cunoaștere reciprocă, formare de prietenii, precum și amuzament. Dupa cum am ilustrat anterior.
În al doilea rând, participarea la o astfel de dezbatere va avea repecursiuni pozitive asupra lor. Cel mai important este să încerci și să nu te lamentezi în ideea neputinței. Tot ce trebuie să facă este să aibă încredere în abilitățiile lor, care vor fi însoțite de ajutorul nostru și încurajarea din partea publicului.


Ai încredere în tine,
 Luptă, crezi în șansa ta,
 În lume te naști oricine
 Dar poți să mori cineva.”


 Diana Dumitrel, Vice President Academic Activities ELSA Craiova
„Participarea studenților la concursul de dezbateri ,, De la Cuvânt la Argument!" oferă fiecăruia oportunitatea de a-și forma şi dezvolta abilitătile necesare pentru construirea unei cariere profesionale de succes. Cei înscrişi vor lua parte la situaţii în cadrul cărora trebuie să îşi mobilizeze deopotrivă capacitatea de argumentare cu privire la un subiect cu potenţial impact social, cât şi abilităţile de oratorie şi comunicare publică. Mai mult decat atât, fiecare participant capătă un plus de experiență și are posibilitatea de a-și dezvolta abilitătile lucrului în echipă, întru-cât dezbaterea se desfășoară în echipe formate din 5 studenți. 
În concluzie, fiecare dintre noi are ceva de câștigat, atât noi ca organizatori, cât și studenții ca participanți, așa că îi sfătuiesc să se înscrie, completând formularul afișat pe pagina oficială a evenimentului ,, De la Cuvânt la Argument!" și să se pregăteasca pentru o competiție intensă între facultăți.”

Cătălin Cojocaru, Vice President Marketing ELSA Craiova
„În principiu, cred că este un exercițiu util pentru toți studenții de a arăta cât de inventivi sunt în găsirea unor argumente pro și contra în ceea ce privește comentarea unei teme generale. Prin intermediul acestui eveniment se poate ajunge să stârneasca amuzamentul tuturor participanților când vine vorba de argumente mai imprecise. Și cred că atât timp cât trăim învățăm mereu, fie din eșecuri, fie din reușite.” 

Pentru a participa la eveniment este nevoie să completați un formular de înscriere pe care îl găsiți aici și să-l trimiteți până pe data de 17.03.2017 pe adresa de mail sesiuneacomunicaristiintifice@yahoo.com. Este important să completați formularul cu seriozitate, acesta reprezentând o posibilă etapă eliminatorie dacă numărul echipelor depășește 16.
Concursul de Dezbateri, ,,De la cuvânt la argument” va avea loc pe data de 25.03.2017, în Aula Magna, din cadrul Facultăţii de Drept, Craiova, începând cu ora 10:00. 
No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!