Saturday, 8 October 2016

Ce cauți aici?Se simțea încolțită. Nu știa încotro să o ia. Vlad o tot tachina să renunțe la gândurile sale haotice și să fugă cât mai departe. Dar ea nu știa încotro. Nu era îndrăgostită. Dar de câte ori îl vedea pe Vlad, ea se simțea pregătită să se lasă pradă dragostei. De multe ori, ea îl ura. Nebunia lui o făcea să se simtă vie. Iar ea avea mare nevoie de asta. Vlad reprezenta gura de aer de care ea avea mare nevoie. Acum el era în camera ei și o privea. Fără să schițeze vreun gest sau vreun cuvânt, iar acest lucru pe ea o intimida. Și-ar fi dorit să îi rupă cuvintele de pe buze, să-i audă vocea. În preajma lui, ea devenea o copilă îmbrăcată în femeie. Niciodată nu știa dacă el o dorește cu adevărat. Parcă în privirea lui, ea își vedea toate defectele; se vedea mică și credea că sunt multe altele pe care el le-ar prefera.
Însă Vlad o plăcea pe Alina, chiar mai mult decât și-ar fi putut imaginea ea. O adora când se purta caraghios și fără mască. El ura măștile, iar ea parcă ar fi fost regina lor. Se enerva de câte ori ea apărea în fața lui, purtând diverse măști. Nu îi plăcea perfecțiunea. Își dorea să o vadă așa cum este ea. Adora să o privească, știind că ei îi produce o mare confuzie asta. Își dorea să afle că ea este cu adevărat frumoasă. Nu avea nevoie de haine minunate sau de machiaj. Fără nicio urmă de fard, ea devenea o frumusețe pură. O privea cum se încruntă. Știa că în curând se va declanșa un vulcan, ea se va aprinde asemenea unei furtuni și va ieși iar scandal. Lângă ea nu era niciodată liniște.
Vlad era din ce în ce mai curios. Se hrănea cu stările ei, iar când era nervoasă, Alina devenea și mai frumoasă. A făcut câțiva pași spre ea, făcând-o să tresare. Îl simțea cum se apropie de ea. I-a luat părul în mâini și a împins-o la perete. Dacă i-ar fi văzut cineva, ar fi crezut că vrea să o bată. Dar nu. Își dorea să o liniștească, iar buzele ei deveniseră slăbiciunea lui.
-Vlad! a șoptit ea.
-Da?
-Dă-mi drumul!
-Nu vreau!
Cu mâinile subțiri, i-a cuprins fața, urlând la el să o lase în pace. Vlad o privea atent, zâmbindu-i ironic. A cuprins-o de mijloc și s-a apropiat de buzele sale. Știa că acest lucru o calmează. Alina se schimba radical în brațele lui. Din firea nebună și zglobie ajungea o ființă blândă. Dar lui nu îi plăcea asta. Își dorea să o vadă agitată, cu nervii întinși la maxim. Ce simțea pentru ea era toxic pentru amândoi. Așa că s-a îndepărat de ea și i-a spus, râzând:
-Ce? Credeai că te sărut?

2 comments:

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!