Wednesday, 21 September 2016

Toamna își dă întâlnire cu Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Vinarte

Îşi deschide încă o dată emoţiile, lăsându-le să zacă mute în preaplinul prezentului său. Contemplându-şi imaginaţia cu un gând haotic de iubire şi ură, devine o altă entitate într-o eră necunoscută cu gust de melancolie.Toamna reprezintă mai mult decât un anotimp trecător. Toamna, te îndrăgostești de frunzele care se aștern pe pământul umed de atingerea ploii, de chipurile vesele ale oamenilor care își recunosc iubirile, dar mai ales de vin. Pentru că vinul este cel care care ne îmbracă simțurile, îmbinându-ne să pătrundem într-o nouă realitate acolo unde nu există răutate sau durere.Iar acea zi de marți, 13 septembrie, a venit cu mult noroc, având loc cea de a 9-a ediție a evenimentului Brânzeturi cum se...cuVin: Delaco și Vinarte, organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro. Evenimentul a avut loc la Epoca Steak House, un restaurant minunat să îți petreci momentele frumoase alături de cei dragi și să te bucuri de atmosferă. Cu cei de la Vinarte ne întâlnisem și la prima ediție a evenimentului, așa că i-am revăzut cu drag pe Avram Laurențiu Achim, președintele Federației Somelierilor din România și Costel Cainamisir, Director Comercial la Vinarte.

Seara, îmbrăcată în atmosferă tomnatică, a fost savurată cu pasiune, mai ales după degustarea gamei de top a vinurilor oltenești Vinarte de la cramele din Sâmburești (Olt) și Stârmina (Mehedinți). Șapte vinuri și-au dat întâlnire cu brânzeturile de la Delaco: Cuvee d’Excelence Sauvignon Blanc-Mozzarella Fresca, Cuvee d’Excellence Riesling Italian-Camembert, Nedeea-Cascaval Sofia, Prince Mircea Merlot-, Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon-Emmentaler, Soare Cabernet Sauvignon-Brie si Sirena Dunarii - Riesling Italian dulce din 2001-Gran Bavarese.
Degustarea a fost o împletire a simțurilor, insistând mult pe cel olfactiv. Astfel, am învățat de la Achim că cele ”3 nasuri” au rolul de a descoperi în trei etape aroma vinului înainte de a fi degustat: o descoperire inițială, o a doua prin răsucirea paharului de 12-13 ori și a treia acoperind paharul.
Împerecherea preferată din acea magică seară de septembrie a fost cea de-a 6-a: Soare Cabernet Sauvignon și Brie. Aceasta împerechere aș asemăna-o cu toamna care la rândul său ar putea întruchipa o femeie puternică și delicată. Soare Cabernet Sauvignon de la Vinarte îndeamnă toamna să se poarte asemenea vinului: buzele să îi fie pictate în roșu rubiniu, strălucitor, având nuanțe brun roșcate, parfumul intens și elegant să fie în arome de zmeură și coacăze negre, vanilie, caramel, ciocolată și condimente fine. Soare Cabernet Sauvignon prin gustul său sec, plin, cu o textură consistentă și complex cu tanini maturi o ajută să cunoască înțelepciunea și pasiunea, rămându-i în simțuri post-gustul de lungă durată. Toamna își savureaza timpul precum vinul. Nu se grăbește. Totodată, toamna poate fi delicată precum brânza Brie de la Delaco: blândă și fructată, aducându-i aminte că viața trebuie trăită curat. Brânza Brie, cu a sa textură moale și mătăsoasă, atinge chiar și cele mai chinuite suflete și transpune raiul pe pământul.

Vinul Soare Cabernet Sauvignon înseamnă pasiune.
Brânza Brie descrie liniștea.
Împerecherea între Soare Cabernet Sauvignon și Brie reprezintă chiar toamna.

Se spune că după prima înghițitură de vin, cu toții devenim nemuritori. Savurează viața în liniște, închină cerului un pahar de vin și zâmbeste! 
No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!