Skip to main content

O vizită minunată la Crama Bauer


Se spune că liniștea o găsești doar atunci când sufletul tău este împăcat. Dar eu mai cred că liniștea apare atunci când pășești pe acest pământ de poveste, Crama Bauer purtându-i numele. Sunt multe crame în Drăgășani, dar aici veți găsi un loc fascinant unde vița de vie se proptește fastuoasă și mândră, iar Oltul se întinde lângă cramă, lăsându-te  mut de uimire de frumusețea locului, Vinurile îți înalță simțurile și îți curăță sufletul de păcate. Totodată, acestea creează legături, sparg barierele timpului și te invită să te bucuri de viață. Aici, la Crama Bauer, timpul parcă stă în loc. În măiestria locului, timpul magic se îmbină cu pasiunea a doi oameni: soții Raluca și Oliver Bauer. Pentru că cei doi sunt cei care au creat acest loc minunat. Prin pasiune și muncă poți să îți realizezi ce îți dorești. Crama Bauer reprezintă o evadare într-o lume a cărei poveste îți deschide alte perspective. 

Am ajuns împreună cu bloggerii la Crama Bauer,  într-o sâmbătă plăcută de vară, unde de la primul pas s-a trezit dorința de a explora frumusețea locului. Domnul Oliver Bauer, neamț de origine, dar oltean prin adopție, ne-a introdus în fascinanta lume a vinului și ne-a povestit lucruri interesante despre Crama Bauer, dar și despre tot ce implică producția vinului. Pentru că vinul nu se reduce numai la produsul finit, ci la ce există în spate. Am aflat că la vie lucrează atât tineri, cât și bătrâni, iar femeile reprezintă baza producției pentru că sunt mai serioase și harnice. Tot domnul Bauer ne-a povestit de perioada când s-a apucat să învețe meserie, începând cu munca de jos, astfel a trecut prin toate etapele producerii vinului. Domnul Oliver Bauer te captivează prin poveștile sale în așa fel încât uiți când trece timpul. Soția sa, doamna Raluca Bauer, ne-a așteptat cu bunătăți minunate proaspăt preparate în casă pe care le-am asociat cu vinurile Cramei Bauer unde a avut loc atât o degustare de vinuri, cât și una de pahare, totul contemplându-se într-o creativitate naturală.

Într-un loc unde gândurile devin mute de uimire,  inima se îmbracă în verdele viei, reușind să întinerească și să trezească chiar și cele mai ascunse simțuri. La Crama Bauer cred că s-au unit toate gândurile bune; este loc cel mai potrivit pentru a te ajuta să ieși din starea de încordare.
Din frumoasa vizită pe care am făcut-o alături de oameni frumoși, vinurile cramei le-aș putea descrie ca o alcătuire de pasiuni, vizita cramei ca pe o explorare și întreaga experiență de la Crama Bauer ca pe o poveste.Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.