Monday, 22 February 2016

Brânzeturi cum se...cuVin, Delaco şi Vînju MareSeara de joi am petrecut-o la restaurantul Rex lângă oameni frumoşi la ediţia a 4-a a evenimentului "Brânzeturi cum se...cuVin" organizată de ASBO şi Dicţionarculinar.ro.
Cum primăvara nu vrea să se arate deocamdată, această seară încununată cu brânzeturi şi vin a picat tocmai la fix. Într-o atmosferă mai mult decât relaxantă şi destinsă, ne-am încântat simţurile cu brânzeturi fine de la Delaco şi minunatele vinuri de la Vînju Mare. 
Seara a început cu prima împerechere Mini Brie-Sauvignon Blanc "5 Motive", demisec, apoi a continuat cu a doua împerechere Brie au blue şi Tămâioasă Românească "Domeniile Vînju Mare", sec, trecând la Emmentaler şi Roze "Vinul Princepului", sec. A patra împerechere a fost preferata mea: Caşcaval Afumat şi Merlot "Domeniile Vînju mare", sec. Caşcavalul Afumat de la Delaco are o textură fermă, semitare cu o aromă fină şi uşor sărat s-a completat cu Merlot "Domeniile Vînju mare", de astfel un vin de o culoare roşu rubin  cu arome de zmeură şi mure şi note elegante asemenea unui trandafir sângeriu care îndeamnă chiar şi cei mai de gheaţă oameni să se îndrăgostească. Această împerechere mă duce cu gândul la o seară petrecută alături de un om drag unde tot universul ar dispărea.  Ultima împerechere a fost reprezentată de Danish Blu Extra Creamy şi Fetească Neagră "Prince Vlad", sec.
Evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin a fost prezentat de Alin Sîntimbrean de la Dicţionarculinar.ro şi Daniel Botea. Despre vinuri am aflat multe informaţii interesante de la Mirela Gheorghe, oenolog la Domeniile Vînju Mare şi de prof. uni. Nicolae Giugea-vicepreşedintele Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România. Astfel am aflat că Oreviţa, locul unde se fac vinurile Vînju Mare, este cunoscută încă de pe vremea romanilor, unde aceştia gustând pentru prima dată vinurile, şi-au exprimat părerea spunându-i "o rea vita".
Şi uite aşa, înainte de plecarea iernii, evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin ne-a încălzit simţurile.


No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!