Friday, 29 January 2016

Brânzeturi cum se...cuVin, Delaco şi Sâmbureşti2016 a sosit cu un ianuarie tare geros şi faptul că se apropia cea de a-3-a ediţie a evenimentului Brânzeturi cum se...cuVin mi-a mai încălzit gândurile.
Ne-am întâlnit cu toţii la Casa Ghincea unde atmosfera a fost una foarte relaxantă. Agitaţia după o zi încărcată s-a transformat în zâmbet radiant pe seară. Şi cea de-a 3-a ediţie a fost reprezentată de minunatele brânzeturi de la Delaco şi senzualele vinuri de la Domeniile Sâmbureşti. Despre vinuri ne-a vorbit prof. univ. Nicolae Giugea – vicepreşedinte al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din Romania,  Mirela Gheorghe – oenolog si prof. Cristian Mărăcineanu, iar ca şi în dăţile trecute Alin Sîntimbrean ne-a transpus imaginaţia în lumea brânzei. Dragul nostru, Daniel Botea s-a ocupat de prezentări. 
Seara a debutat cu degustarea primei împerechere: vinul Chardonnay şi brânza Camembert, ea fiind şi preferata mea. Despre Camembert se spune că s-a născut odată cu Republica Franceză, pe la sfârşitul secolului 18, devenind o adevărata comoară delicioasă. Cu un miez cremos şi crustă fină, Camembertul se serveşte la temperatura camerei. Se completează foarte bine cu Chardonnay, acest vin a cărei arome tandre de vanilie şi mireasma florilor de pomi fructiferi îţi desface simţurile în mii şi mii de părţi cu scopul de a te reîntregi după ce l-ai gustat. El se serveşte rece la mese uşoare. 
Am trecut apoi la Roze şi Bavaria Blu, o brânză moale cu coajă de mucegai alb pe exterior şi mucegai albastru în interior. Vinul Roze a fost minunat, toată lumea fiind încântată. Despre Roze am aflat că ne putem da seama dacă este proaspăt dacă îl privim în lumină şi observăm nuanţe albastre sau violacee.
Zâmbetul a început să apară pe chipurile noastre şi ne-am îndrepat apoi către Caşcaval afumat şi Pinot Noir. Acest vin plăcut te îndeamnă să îţi strigi gândurile sub forma unor sentimente de fericire şi eliberare. 
A 4-a împerechere de brânzeturi şi vin a fost reprezentată de Grana Padano şi Fetească Neagră, un vin cu arome complexe şi cu potenţial de învechire. Fetească Neagră reprezintă o eliberare de sentimentele care până ieri ne măcinau gândurile.  
Seara s-a încheiat cu ultima degustare: Edelpilz, o brânză cu mucegai albastru cu gust uşor picant şi Cabernet Sauvignon, unul din vinurile mele preferate. Acest vin bărbătesc mă face să cred că nu sunt atât de feminină precum credeam. Cu tonuri de cireşe negre şi nuanţe de zmeură se potriveşte perfect pentru aceste vremuri reci de iarnă. El ne încălzeşte simţurile şi gândurile până aproape de fantezie. 
A fost o seară minunată cu oameni calzi şi frumoşi. De asemenea, pe lângă trupa noastră de şoc de bloggeri au fost prezenţi şi cel de la Zig-Zag (adorabili oameni!). 

Zig Zag


No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!