Skip to main content

Ziua naţională a României sărbătorită în mod româno-polonez.


Ziua naţională a României noastre frumoase am petrecut-o într-un mod inedit alături de bloggeri la Centrul Cultural Polonez unde Magdalena Filary ne aştepta cu braţele deschise.
Ea ne-a întâmpinat cu pierogi făcute de Cratiţa Bunicii după reteţea ei (o mâncare cu specific polonez) şi vodkă poloneză, dar n-au lipsit şi alte bunătăţi româneşti: 4 tipuri de brânză pufoasă de la Delaco, preferata mea fiind cea cu verdeaţă, murături, zacuscă şi dulceaţă de la Jack&Jones şi Dolcesa. Daniel şi Vero s-au gândit să facem un Mix Food Media şi să ne pozăm mâncarea. Eu nu vă arăt ce mi-a ieşit pentru că mănânc cât o rândunică şi asta ar însemna să vedeţi mai mult o farfurie goală.
A fost o zi minunată alături de oameni faini şi frumoşi. Am râs, am mâncat şi băut şi am făcut multe multe poze. Ştiu de la ei că anul trecut au sărbătorit ziua României tot la Centrul Polonez, dar cu mâncare tradiţională românească, iar anul acesta s-a decis să se facă o schimbare, să gustăm şi din bucătăria poloneză. Aşa că a devenit o tradiţie, să sărbătorim ziua României la Centrul Cultural Polonez.
La mulţi ani, România!
Te iubim!

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.