Skip to main content

Europa Season: Polonia


Săptămâna care tocmai ce s-a încheiat a fost plină de evenimente. Filarmonica Oltenia a primit cu mare drag invitaţii din Polonia. Oameni calzi şi frumoşi.

Marţi am participat la Muzeul de Artă un recital de pian: Andrzej Karalow, student al Universității de Muzică „Fryderyk Chopin” din Varșovia.Joi, noi, ASBO am organizat a 2-a degustare de vin "Brânzeturi cum se...cuVIN", un eveniment care promovează vinurile olteneşti şi brânteturile şi i-am avut invitaţi pe dirijorul Jacek Rogala, violonista Patrycja Piekutowska,  directorul Parcului Naţional Karkonoski din Polonia Andrzej Raj, Jarosław Waligórski, Grzegorz Banach şi Łukasz Hyżak.

Vineri la ora 12 am participat la vernisajul expoziției „Parcuri Naționale din Polonia” organizată de Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din cadrul Universității din Craiova şi Ambasada Republicii Polone la Bucureşti. Vernisajul a avut loc în Holul Central al Universității din Craiova. La eveniment a participat E.S. Dl Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei în România, Andrzej Raj, directorul Parcului Naţional Karkonoski din Polonia, Ion Prioteasa, Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Răducan, Prefectul Judeţului Dolj şi doamna Cristiana Teodorescu, profesor universitar şi prodecan al Universităţii din Craiova.
Andrzej Raj, directorul Parcului Naţional Karkonoski din Polonia
Seara ne-a adus un minunat concert susţinut de dirijorul Jacek Rogala, violonista Patrycja Piekutowska şi Filarmonica Oltenia. La concert a asistat şi E.S. Dl Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei în România. Recepţia a avut loc la Muzeul de Artă.


Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.