Skip to main content

Zâna PăpuşilorDe mică am iubit păpuşile. Ele m-au ajutat să îmi dezvolt imaginaţia, să le dăruiesc o porţiune din sufletul meu lor. În mintea mea ele erau mereu vii. Îşi purtau singure de grijă, comunicau una cu cealaltă şi mai ales, păpuşile nu îmbătrâneau niciodată. Poate că asta m-a determinat să le iubesc atât de mult. Păpuşile mele reprezentau reflexia gândurilor mele.Opera Română Craiova organizează în perioada 10 octombrie-15 noiembrie 2015 Festivalul Internaţional Elena Teodorini. Pe 19 octombrie a avut loc la Teatrul Colibri spectacolul de balet "Zâna păpuşilor" care ne-a transpuns pe mine, Daniel Botea şi Mirela Coman într-o lume magică a poveştilor.Acţiunea are loc într-un magazin de păpuşi unde negustorul încearcă să îşi expună minunatele sale produse într-o lumină cât mai bună pentru a le vinde unei familii bogate de englezi. Ultima păpuşă pe care o afişează este Zâna Păpuşilor sau cum o consideră ucenicului magaziunului o stăpână peste celălalte. În acelaşi timp, acolo se află şi o familie de ţărani. Fata lor cere să îi fie reparată păpuşa, dar este refuzată pe motiv că nu are bani. Astfel, ucenicul  îi se face milă de ea, acceptă să o repare, rămând târziu peste program. În timp ce se ocupă de reparatul păpuşii, ucenicul adoarme şi visează cum Zâna Păpuşilor, alături de celălalte păpuşi prind viaţă.

Inocenţa copilăriei, bunătatea şi magia păpuşilor prind viaţă în acest spectacol, iar candoarea baletului descrie delicateţea unei lumi fascinante. Un spectacol, pentru copii şi adulţi, care reuşeşte să îmbine inocenţa micuţilor cu înţelepciunea adulţilor, transformând emoţiile în vibraţii.
Opera Română Craiova ne oferă prin Festivalul Internaţional Elena Teodorini o toamnă de poveste, pictată în diferite nuanţe artistice.Comments

  1. Mai, mie mi s-a parut ca a fost alta poveste, mai asemanatoare cu Scufita Rosie :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.