Wednesday, 14 October 2015

Zâmbet de femeieÎţi arunci geanta agitată pe masă şi sari în pat sfâşiată de problemele cotidiene. Ai vrea să evadezi şi să ieşi ca o nimfă din valurile vieţii. Întinsă în pat, cu un pas în lumea viselor şi unul în realitate, eşti trezită brusc de melodia preferată a telefonului tău.
Atunci îţi aduci aminte…ai întâlnire cu bărbatul viselor tale. Cu o voce drăgălaşă îi răspunzi. Promiţi că într-o oră eşti gata.
Intrată sub duş îţi cureţi nu numai trupul, ci şi amintirile vechi şi ruginite de atâta suferinţă. În dormitor păşeşti uşor şi îţi admiri rochia preferată de pe umeraş. Este atât de frumoasă! Dar ţine minte un lucru: nu rochia te îmbracă, ci tu o îmbraci. Aşa că zâmbeşte şi străluceşte în ea! Eşti aceeaşi copilă care în trecut visa la dragostea nemărginită inspirată de poveştile copilăriei. Îţi e dor de trecutul tău, acel trecut cu gust de plăcinte cu mere: dulci şi pudrate cu zahăr. Îţi mai aduci aminte cum râdeai înainte? Des şi mult. Ce ar fi să reîncepi să râzi? Pentru cei dragi, zâmbetul tău semnifică o incursiune de simţuri. În timp ce machiajul îţi imbracă delicat chipul, nu uita ca nu cumva să îţi acoperi din greşeală zâmbetul. Rujează-ţi buzele în nuanţe sângerii şi zâmbeşte. Uite cât de frumoasă eşti!
Timpul s-a scurs incredibil de repede. El e afară, te aşteaptă nerăbdător cu un buchet de flori în mână visând să-l placi aşa cum te place el. Păşeşte elegant şi cu încredere! Uită acele zile în care îţi plângeai visele şi construieşte-ţi altele noi.

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!