Skip to main content

Eco-voluntariat cu deţinuţi

Dacă acum câteva zile vă prezentam câteva versuri scrise de Aurelia Olteanu, astăzi vă anunţ că ele aparţin unei persoane aflate în spatele gratiilor la Penitenciarul Craiova.
În cadrul atelierului de advocacy am aflat despre programul "Eco-voluntariat în penitenciare", au participat CE-RE.ro, Asociaţia MaiMultVerde şi alţi reprezentaţi ai unor ONG-uri din Craiova.Programul "Eco-voluntariat în penitenciare" vizează avantajele voluntariatului persoanelor private de libertate în spațiul public:
* atenuarea prejudecăților și etichetelor puse de societate (îmbunătăţește imaginea acestora), facilitând dialogul şi cooperarea între membrii comunităţii şi persoanele private de libertate
* o mai buna integrare pe piața muncii după eliberare
* are efecte pozitive la nivel personal şi psihic, prin creşterea încrederii în forţe proprii, a stimei de sine, a sentimentului de stabilitate, responsabilizare şi independenţă.

Sâmbătă, 31 noiembrie la Işalniţa va avea loc împreună cu deţinuţii care se implică în voluntariat o acţiune de plantare de copaci şi anume 17000 de puieţi de salcăm. Primăria Işalniţa oferă o suprafaţă de 3 hectare pentru acest lucru. Pentru cei care doresc să participe la această acţiune, punctul de plecare se face din parcarea Billa, Craiova de la ora 9:30.Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos.