Thursday, 29 October 2015

Eco-voluntariat cu deţinuţi

Dacă acum câteva zile vă prezentam câteva versuri scrise de Aurelia Olteanu, astăzi vă anunţ că ele aparţin unei persoane aflate în spatele gratiilor la Penitenciarul Craiova.
În cadrul atelierului de advocacy am aflat despre programul "Eco-voluntariat în penitenciare", au participat CE-RE.ro, Asociaţia MaiMultVerde şi alţi reprezentaţi ai unor ONG-uri din Craiova.Programul "Eco-voluntariat în penitenciare" vizează avantajele voluntariatului persoanelor private de libertate în spațiul public:
* atenuarea prejudecăților și etichetelor puse de societate (îmbunătăţește imaginea acestora), facilitând dialogul şi cooperarea între membrii comunităţii şi persoanele private de libertate
* o mai buna integrare pe piața muncii după eliberare
* are efecte pozitive la nivel personal şi psihic, prin creşterea încrederii în forţe proprii, a stimei de sine, a sentimentului de stabilitate, responsabilizare şi independenţă.

Sâmbătă, 31 noiembrie la Işalniţa va avea loc împreună cu deţinuţii care se implică în voluntariat o acţiune de plantare de copaci şi anume 17000 de puieţi de salcăm. Primăria Işalniţa oferă o suprafaţă de 3 hectare pentru acest lucru. Pentru cei care doresc să participe la această acţiune, punctul de plecare se face din parcarea Billa, Craiova de la ora 9:30.No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!