Skip to main content

Declaraţie


Viaţa este un deliciu. O alcătuire de simţuri care ne acaparează mintea. Dorim adrenalină, o căutăm nebuneşte fugind spre necunoscut. Păşim grăbit pe cărările nebunănuite ale vieţii. Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu mereu aleg calea cea mai complicată.
Cum am putea să ne bucurăm de viaţa dacă nu am cunoaşte şi răul? Aşa învăţăm să apreciem viaţa.
Nu regret nimic. Tot ce am făcut în viaţă a dus la împăcarea mea cu mine. Aşa m-am transformat în femeia de astăzi. Şi îmi place. Mă bucur de timpul meu. Mi-am descoperit noi hobby-uri, am învăţat să mă controlez, să îmi stăpânesc lipsa de răbdare şi să îmi gestionez cu atenţie gesturile. În trecut am încercat să fiu pe aceeaşi linie cu generaţia mea: să mă îmbrac la fel, să ascult aceeaşi muzică, să mă distrez ca ei. Dar nu înţelegeam de ce nu pot să fiu ca ceilalţi. Apoi mi-am dat seama că eu nu sunt aşa. Niciodată nu voi putea fi. De ce m-aş preface că îmi place artistul X care cântă 2-3 cuvinte când inima mea tresare doar la vocea lui Frank Sinatra? Oh! Şi Martin Dean, Nina Simone, Aretha Franklin, Nat King Cole…iar lista continuă la nesfârşit. Să nu mai vorbim că şi stilul meu vestimentar este influenţat tot de anii ’50. Sunt feminină până în cel mai ascuns colţ al minţii mele.
Îmi place să citesc. Mult. De când eram mică am privit cărţile ca pe nişte fiinţe delicate. Nu am fost niciodată de acord ca cineva să rupă o pagină a unei cărţi. Parcă i-aş simţi durerea, strigătul nebun de ajutor. Fiind mici răsfoiam cu imensă curiozitate cărţile de poveşti şi ne imaginam că suntem personajele din acţiune. Apoi am crescut şi am descoperit poveştile de dragoste, intrigile nesămuite ale personajelor. Ne-am construit propriul drum influenţati de personajele romanelor. Am realizat că dramele noastre nu trăiesc pentru totdeauna. Pentru că la finalul dramei ne aşteaptă fericirea. Ea nu ne grăbeşte. Îşi doreşte să o savurăm fir cu fir. Aşa şi cu cărţile. Ne aruncăm în lumea lor sperând la un răspuns sau la o escapadă de realitate.
Pot să spun răspicat: mă simt bine în pielea mea! Nu am frustrări. Nu port ranchiună şi mai ales nu îmi încarc timpul cu răutate. În fiecare zi evoluez puţin, dar frumos. Sunt singura care are grijă de sufletul meu. Mi-l îmbrac în gânduri bune. Îl păstrez limpede ca cerul senin.

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos. 

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.