Skip to main content

Bucuria de a fi femeie


Sunt femeie. Sunt sensibilă, dar în acelaşi timp puternică. Deşi am multe momente când mă bucur de singurătate, eu iubesc oamenii. Le ador prezenţa în viaţa mea. Îndrăgesc florile şi animalele. Rochiile şi pantofii îmi alină monotonia. Cum aş putea să spun că mi-aş fi dorit să mă fi născut băiat?
Oh, în niciun caz. Nu este nimic mai minunat decât faptul că sunt fată. Îmi place să îmi port părul lung şi să simt cum îmi atinge corpul până la mijloc. Şi îmi mai place să îmi colorez buzele în nuanţele iadului. Îmi port rujul roşu  asemenea unui soldat care îşi poartă arma. Mândră, dar capabilă de schimbări şi eterne cuceriri.
Am învăţat că viaţa nu se rezumă la neputinţele noastre ca femei. De ce oare ne judecăm una pe alta când am putea să devenim mai puternice împreună? Ne batem cu pumnii în piept că suntem susţinătoare ale drepturilor femeii, dar cum găsim o mică portiţă ieşim şi aruncăm cu pietre în altele. De ce? Ce ne determină să ne purtăm aşa? Nu devenim mai inteligente sau mai doamne. Culmea, chiar ne arătăm lipsa de maniere. Pentru că o adevărată lady nu se va opri din drumul ei ca să împrăştie cuvinte amare. Femeia trebuie să înveţe ca orice formă de agresiune faţă de altă persoană de acelaşi sex reprezintă doar o etapare a proprilor frustrări. Suntem libere să ne bucurăm de viaţă. Să o trăim fără gânduri malefice.
Să învăţăm să fim fericite. Să apreciem prezenţa celor dragi, să îi facem să zâmbească mai des. Găsiţi-vă hobby-uri. Înfloriţi în fiecare zi şi anii care trec să nu însemne îmbătrânirea voastră, ci o evoluţie constantă personală. Învăţaţi fetele să fie feminine şi elegante. Dăruiţi bunătate şi lumină oriunde vă duceţi. Delicateţea niciodată nu se va demoda.
Cum soarele ne încălzeşte trupului aşa şi noi să aducem lumină în sufletele altor persoane. Şi nu uitaţi: fiecare femeie este frumoasă!

Comments

Popular posts from this blog

Un Colocviu la Moscova

O simplă seară de joi s-a transformat într-una de excepție. A avut loc evenimentul Brânzeturi cum se...cuVin, organziat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, unde vinurile nobile de la Casa de vinuri Cotnari și-au dat întâlnire cu brânzeturile vine de la Delaco într-un restaurant minunat, Excelsior.

Câștigă o invitație de două persoane la piesa de teatru „Cum am mâncat un câine”

„Cum am mâncat un câine” scrisă de Evgenii Griskovet și tradusă de Bogdan Budeș, prezintă viața plină de întrebări a unui marinar rus. Piesa de teatru este în regia lui Laurențiu Tudor, și este realizată de FollowSpot - Companie Independentă de Teatru, iar actorul Radu Tudor dă viața marinarului, reușind cu succes să ne introducă într-o lume total diferită, oscilând între disciplină și haos. 

Epoca Steak House and Wine Bar - excelență și poezie

Epoca Steak House and Wine Bar este restaurantul unde descoperi la fiecare pas eleganța, frumusețea și cultura. Mâncarea preparată cu grijă și pasiune îl cucerește și pe cel mai aspru critic, demonstrând că Epoca este mai mult decât un simplu restaurant. Aș putea spune că este un loc de poveste.