Wednesday, 14 October 2015

A fi un gentleman…Statutul de gentleman începe să îşi reaprindă strălucirea după o lungă perioadă în care a fost uitat. Bunele maniere ale unui bărbat se împletesc cu eleganţa gesturilor şi a limbajului său. Prezent în zilele noastre, acest bărbat îşi construieşte viaţa pe principii serioase şi un stil de viaţă sănătos.
El ştie că o femeie adevărată nu poate fi cucerită prin simple vorbe sau gesturi superficiale. Un bărbat nu poate să impresioneze o lady cu modelul său de maşină decât dacă se oferă să îi deschidă uşa. La intrarea în restaurant, el trebuie să păşească primul pentru a o feri pe partenera sa de privirile indiscrete ale celor din încăpere şi a se asigura că există o masă liberă.
Vestimentaţia lui nu este neapărat în ton cu moda. Subculturile muzicale îşi imprimă stilul asupra adepţilor săi creeându-le astfel o uniformă. Un gentleman nu va fi niciodată influenţat de gusturile muzicale, el va avea propriul stil. O împletire între prestanţă şi eleganţă. De asemenea, un bărbat nu va pleca din casă fără pantofii lustruiţi.
La fel de importantă ca imaginea unei lady este si cea a unui gentleman. Prima impresie contează întotdeauna, aspectul fizic fiind cartea de vizită a unei persoane. Dar nu este suficient numai un aspect îngrijit dacă nu se mulează pe un comportament decent. Un gentleman este mereu la curent cu ştirile şi pune accent pe citit. Înainte de a fi bogat pe plan material, el trebuie să se îmbogăţească spiritual şi cultural. O bună educaţie se observă în comportamentul său cu cei din jur. Bunătatea, sinceritatea şi politeţea reprezintă principalele trăsături care desemnează o imagine bună în societate.
Iubirea unui bărbat pentru o femeie trebuie să fie clară ca apa unui râu de munte, luminoasă ca soarele primăverii şi caldă ca o zi de vară veritabilă. În fond, dragostea este cea care înfruntă deziluziile societăţii şi topeşte chiar şi cele mai reci suflete. Iar un domn cunoaşte aceste lucruri în profunzime. Bărbatul este conştient că o femeie nu cerşeşte cuvinte sau fapte, ci se aşteaptă ca el să îi fie alături şi la bine şi la rău. Este stăpân pe inima lui dar în acelaşi timp hotărât să o dăruiască cu încredere alesei sale.
În căutarea femeii perfecte, un bărbat pleacă cu inima sa cum pleacă un soldat la război. Şansa de reuşită este egală cu eşecul. De multe ori este înfrânt în câteva bătălii, iar inima sa devine din ce în ce mai rănită. Singurul lucru care îl mai ţine în viaţă este că la sfârşitul acestui joc nebun există o cale de ieşire şi anume apariţia ei – un înger. În momentul în care o va întâlni, inima lui va cunoaşte efectul dragostei, rănile sale se vor metamorfoza în mulţumire pentru tot ce i-a dăruit viaţa. O va iubi dincolo de nemurire, iar ea va înţelege că viaţa este ca o joacă pe lângă o prăpastie unde din neatenţie poate să fie aruncată cu brutalitate şi numai braţele lui o pot salva.

No comments:

Post a Comment

Votăm pentru Europa!

Pe 26 mai 2019 au loc alegerile europarlamentare în România. Votăm pentru Europa!